Резніков – про розмову з білоруським колегою: Зробили крок у бік зниження напруги

Резніков – про розмову з білоруським колегою: Зробили крок у бік зниження напруги

Укрінформ
Україна, попри невизнання де-факто білоруської влади, буде спілкуватись із міністерством оборони Республіки Білорусь, аби уникнути непорозумінь у нинішній кризовій ситуації.

 Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю РБК-Україна повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Звичайно, я буду розмовляти з тим, хто сьогодні керує армією Білорусі, з міністром оборони. Так, ми офіційно не визнаємо результати президентських виборів у їхній країні. Але ми не заперечуємо існування республіки, білоруського народу та їх армії, яка проводить навчання. Адже білорусів лякають страшною Україною і тим, що ми мало не готуємо військові наступальні операції. Я вважаю, що і простих білоруських громадян теж треба заспокоїти. Там є уряд, з яким у нас є угода про додаткові заходи довіри і безпеки від 2001 року, якраз про взаємини, пов'язані з військовою активністю», - наголосив Резніков.

Він нагадав, що після годинної розмови з міністром оборони Віктором Хреніним сторони домовились активніше взаємодіяти.

Читайте також: Інформаційна війна стримує агресора, але шкодить економіці України – Резніков

«Вважаю, що ми зробили хороший крок у бік зниження градусу напруги між Україною і Білоруссю. Ця напруга нам не потрібна… Так, політичні сприйняття/несприйняття одне одного між Україною і Білоруссю є, ми будемо далі займати позицію, відстоюючи права людини. Але я як міністр оборони в оборонних цілях моєї країни буду розмовляти з міністром оборони Білорусі, тому що це важливо для України», - підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі «Свободи слова» на ICTV заявив, що під час годинної розмови з білоруським колегою Віктором Хреніним домовився про взаємодію на рівні аташе з військових питань - 15 та 19 лютого представник України відвідає навчання в сусідній країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-