Білоруський аташе з питань оборони відвідає українські навчання «Заметіль-2022

Білоруський аташе з питань оборони відвідає українські навчання «Заметіль-2022

Укрінформ
У рамках домовленостей щодо зміцнення довіри між міністерствами оборони України та Білорусі у середу, 16 лютого, аташе з питань оборони Республіки Білорусь відвідає військові навчання "Заметіль-2022" на Рівненщині.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков під час спеціального телемарафону до Дня єднання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мав дуже важливу розмову з моїм білоруським колегою Віктором Хреніним. В України особливо теплі почуття до білоруського народу. Ми зацікавлені зберігати добросусідські відносини. Міністр Хренін запевнив мене, що жодних загроз з території Білорусі для України немає і не буде. Ми одразу зробили низку кроків для зміцнення довіри. Наш аташе з питань оборони вчора відвідав навчання в Білорусі. Сьогодні ми будемо приймати у гості білоруського аташе на навчаннях у Рівному", – повідомив Резніков.

Читайте також: У Мінську запевняють про відсутність загроз для України з території Білорусі

Раніше повідомлялося, що командно-штабні навчання "Заметіль-2022" триватимуть на визначених військових полігонах по всій території України упродовж місяця. Навчання проводяться під керівництвом головнокомандувача ЗСУ і командування Об’єднаних сил ЗСУ представниками органів військового управління та інших складових сил оборони та безпеки. Навчання є плановими, а їхня мета – злагодження структурних підрозділів органів управління, а також відпрацювання питань управління угрупованнями військ під час ведення операції сил оборони.

Читайте також: Навчання «Заметіль-2022» триватимуть місяць на полігонах по всій території України

Президент Володимир Зеленський 14 лютого підписав указ №53/2022 по відзначення в Україні 16 лютого Дня єднання. Серед іншого в указі передбачається забезпечити з 1 березня 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України на 30% та доведення до 20% від початку 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби та Національної гвардії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-