Клименко пояснив, за рахунок чого поліція посилила патрулі

Клименко пояснив, за рахунок чого поліція посилила патрулі

Укрінформ
Кількість патрульних поліцейських становить не більше 13% усього складу Національної поліції України.

Як передає кореспондент Укрінформу, таку цифру голова Нацполіції Ігор Клименко назвав під час телемарафону до Дня єднання, відповідаючи на питання, за рахунок чого посилено патрулювання в Україні.

Один із журналістів висловив припущення, що це, можливо, відбулося внаслідок зменшення вихідних у патрульної поліції, і згадав про відтік кадрів, а також про невеликі зарплати.

Клименко нагадав, що з лютого зарплати для правоохоронців підвищили на 10%, і висловив сподівання, що вже навесні буде ще одне підвищення.

Читайте також: На чергування щодоби заступають 5,5 тисячі нарядів поліції - Клименко

«Сьогодні є проблема безпеки держави. І всі поліцейські - я у цьому впевнений - включаючи патрульну поліцію, яка становить не більше 13% усього складу Національної поліції, ми всі вийшли на службу. Це стосується і кримінальної поліції, і слідства, і поліції, яка працює у містах і селах нашої держави, це поліція превенції», - пояснив Клименко.

За його словами, також працюють сили спецпідрозділів поліції - це більше 5 тисяч співробітників.

«На сьогоднішній день є завдання - це завдання безпеки. Зокрема, мова йде про величезну кількість об’єктів критичної інфраструктури, які охороняє СБУ, НГУ і НПУ», - зазначив голова Нацполіції.

Читайте також: Монастирський запевняє, що ситуація по містах і селах контрольована

 «У нас 40-мільйонне населення, і величезна кількість інфраструктури. Тож присутність поліцейських, вчасне реагування - запорука спокою у нашій державі», - підсумував Клименко.

Як повідомлялося, голова Нацполіції України Ігор Клименко заявив, що особовий склад з 14 до 19 лютого переведено на посилений режим несення служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-