На чергування щодоби заступають 5,5 тисячі нарядів поліції - Клименко

На чергування щодоби заступають 5,5 тисячі нарядів поліції - Клименко

Укрінформ
В Україні ще тиждень тому на чергування щодоби заступали 4 тисячі нарядів поліції, а останніми днями їх кількість зросла до 5,5 тисячі.

Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко під час телемарафону до Дня єднання, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, коли інформаційна напруженість останніх тижнів дійшла до критичної точки, у Нацполіції було прийнято рішення про перехід на посилений режим несення служби.

«Ми збільшили поліцейську присутність насамперед у населених пунктах, ми охороняємо ретельніше об’єкти критичної інфраструктури, будівлі органів державної влади. Якщо ще тиждень тому щодоби заступали в Україні на службу 4 тисяч нарядів, зараз ця цифра становить 5,5 тисячі», - сказав Клименко, уточнивши що загалом на вулиці виходять 20 тисяч поліцейських.

Читайте також: Поліція працюватиме до 19 лютого у посиленому режимі

Він запевнив, що безпека у нашій державі - під контролем Нацполіції.

«На фоні інформаційних атак та загального стану в суспільстві може виникати у деяких осіб хибна думка, що в цій ситуації нестабільності й напруженості можна... скоювати злочини, мати мотив ще розхитати ситуацію у нашій державі. Я хочу запевнити кожного громадянина України, що ми не дамо цього зробити», - наголосив очільник НПУ.

Клименко зазначив, що сил, досвіду і згуртованості в Нацполіції для цього достатньо: «Тому я хочу відразу сказати, що будь-яка спроба захоплення адміністративних будівель, чи будь-які інші дії будуть жорстко припинятися Нацполіцією... Ми маємо правові основи на це, і якщо буде необхідність, не вагаючись це зробимо».

Читайте також: Посилений режим для поліції не передбачає обмежень на мітинги - Монастирський

Як повідомлялося, 14 лютого міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що для працівників Нацполіції  та Держприкордонслужби з 15 лютого вводять посилений режим роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-