Ткаченко дав єдиний рецепт українським ЗМІ, які «підхоплюють» хайп західних медіа

Ткаченко дав єдиний рецепт українським ЗМІ, які «підхоплюють» хайп західних медіа

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко дав єдиний рецепт українським ЗМІ, які "підхоплюють" неперевірену інформацію від західних медіа щодо подій в Україні.

Про це Ткаченко сказав під час брифінгу на тему: "Щодо ролі ЗМІ в інформаційній протидії РФ" в Укрінформі, коментуючи те, що деякі західні ЗМІ розповсюджували дезінформацію щодо подій навколо України.

"Стосовно цієї дезінформації, вірніше в CNN було пару кейсів, коли вони самі спростовували якусь інформацію. По-друге, якщо це дійсно не відповідає дійсності, то будемо (спростовувати цю інформацію - ред.). Але тут варто зробити одну важливу ремарку - ми все ж таки маємо справу з достатньо вільними західними ЗМІ, які живуть у своїй атмосфері, хайпу інформації, яку вони збирають стосовно подій в Україні. Ми зверталися до наших колег бути більш обачними стосовно висловів, які вони використовують. Але якщо ви помітили, дуже часто вони посилаються на неназвані джерела в розвідці, тому в даному випадку є єдина запорука того, щоб ми не підхоплювали. І це мій заклик до вас, ...тому що завжди можна звернутися до наших військових, до наших джерел", - прокоментував Ткаченко.

Читайте також: Білий дім спеціально «зливає» дані про наміри РФ, таким чином стримуючи її - CNN

Міністр наголосив, що єдиний рецепт - це перевіряти інформацію в офіційних осіб.

"Будь-які прогалини між нами, як українськими ЗМІ і західними ЗМІ, є, на мій погляд, не дуже бажаними, тому що в принципі ми бачимо ту велику, в тому числі військову допомогу, яку захід нам зараз надає. Тому єдиний рецепт - це перевіряти з нашими офіційними особами і розуміти, що вони перебувають у зовсім іншому контексті", - зазначив він.

Ткаченко підкреслив, що, безперечно, треба відрізняти таблоїдні ЗМІ, від поважних ЗМІ. "Якщо Bild малює ці картинки, з приводу захоплення України на карті, попри їх великий тираж цієї газети, варто також зважати, що поруч може з'явитися інформація про НЛО, яке прилетіло", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики створює єдину віртуальну інформаційну платформу «UАразом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-