Росіяни на окупованих територіях мобілізують українців старше 60 років - Центр нацспротиву

Росіяни на окупованих територіях мобілізують українців старше 60 років - Центр нацспротиву

Укрінформ
Російські загарбники змушують українських чоловіків 60-65 років на тимчасово окупованих територіях підписувати контракти з міністерством оборони РФ.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«Загалом ситуація із поповненням особового складу армії ворога є вкрай невтішною для окупантів. Тому й вдаються колаборанти до таких «крайніх» заходів. А ще масове дезертирство та небажання проходити службу в армії противника серед місцевого населення ламає усі поставлені Кремлем задачі. Тільки на тимчасово окупованій Луганщині за кілька місяців було офіційно задокументовано 500 випадків дезертирства», - ідеться в повідомленні.

Тому, наприклад, на тимчасово окупованій частині Запорізької області чоловіків віком від 60 до 65 років змушують підписувати контракти з міноборони РФ, обіцяючи при цьому, що ті проходитимуть службу у тилових підрозділах, поінформували у Центрі нацспротиву.

Як зазначається, окупанти чинять шалений тиск на рідних тих, хто втік з армії ворога.

Читайте також: У Луганську забиратимуть новонароджених у батьків без паспорту РФ - Центр нацспротиву

«Тому ми вкотре закликаємо усіма силами уникати мобілізації, а тим паче підписання контракту з МО РФ. А окупантам і колаборантам нагадаємо - міжнародне право забороняє мобілізовувати мешканців захоплених територій до лав окупаційних військ. За це доведеться нести відповідальність», - наголошує Центр національного спротиву.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово окупованій Луганщині росіяни розгортають нові морги.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-