У Києві відкрилась виставка про спротив українців на тимчасово окупованих територіях

У Києві відкрилась виставка про спротив українців на тимчасово окупованих територіях

Фото
Укрінформ
У Національному центрі “Український дім” у суботу, 18 травня, відкрилась інформаційно-мистецька виставка “Небачена Сила”, присвячена спротиву українців на тимчасово захоплених територіях.

Як передає Укрінформ, про це представництво Президента України в Автономній Республіці Крим повідомляє у Фейсбуці.

“Виставка “Небачена сила” присвячена спротиву українців на тимчасово окупованих територіях, та розповідає про життя та ненасильницький спротив російській окупації. Відкриття виставки припало на День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, демонструючи солідарність з кримськими татарами”, - ідеться у повідомленні.

За словами постійної представниці Президента в Криму Таміли Ташевої, боротьба в Криму продовжується: “Сьогодні сотні наших громадян, що проживають в окупованому Криму, надихають своїм спротивом весь світ. Попри тиск, ймовірність бути затриманим, погрози та залякування - вони демонструють свою вірність та підтримку Україні”.

"Ненасильницький спротив залишається важливим методом конфронтації та боротьби з російською окупацією. Важливо, що будь-хто може брати участь в цьому спротиві: діти, старики, жінки. І голос жінок чутно особливо гучно”, - підкреслив заступник посла Канади в Україні Шон Бойд на відкритті виставки.

Кураторка виставки Ольга Муха поділилась історією її створення: “Почути голоси цих людей — це мета цієї виставки. Для них ділитись історіями і вести найменшу діяльність - великий ризик, проте тут ми можемо почути їх”.

Виставка “Небачена сила” буде відкрита для перегляду до 2 червня цього року, на 5 поверсі Українського дому.

Партнери та учасники: Представництво Президента України в АРК, Кримська платформа, НЦ “Український Дім”, Фонд “Партнерство за сильну Україну”, який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції, уряд Канади, Ukrainer, Музейний кризовий центр, БО “Фонд культурної спадщини України”, Меморіальний музей тоталітарних режимів “Територія Терору”, PEN Ukraine, Дім Звуку/ РадіоГараж, Львівське Радіо, Радіо Культура, Ukrainian Institute - Український інститут, Український кризовий медіацентр, Національний музей історії України у Другій світовій війні.

Читайте також: Росія зробила з Криму не лише військову базу, а й велику тюрму - правозахисниця

Як повідомляв Укрінформ, у Києві відкрилася виставка “Qırım içün” (“Заради Криму”) до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-