Захоплення Криму: депутату Держдуми РФ Шеремету оголосили підозру

Захоплення Криму: депутату Держдуми РФ Шеремету оголосили підозру

Фото
Укрінформ
Слідчі Нацполіції оголосили про підозру у держзраді депутату Держдуми РФ Михайлу Шеремету, який, за інформацією слідства, очолив незаконне збройне формування під час захоплення Криму.

Йому загрожує довічне позбавлення волі. Про це поінформували у Головному управлінні Нацполіції України, передає Укрінформ.

«Фігурант - громадянин України, який народився і все життя жив у Криму. Під його керівництвом в лютому 2014 року учасники незаконного збройного формування «Самооборона Криму», погрожуючи зброєю, розігнали патріотично налаштованих учасників мітингу за Україну і захопили Верховну Раду Автономної Республіки та підняли над її будівлею прапор російської федерації», - заявили у НПУ.

За інформацією слідства, окрім цього, бойовики захопили Сімферопольський аеропорт і заблокували злітно-посадкові смуги, щоб не допустити оперативного прибуття на півострів Збройних сил України.

«Проросійське збройне формування утримувало аеропорт до вторгнення в Крим регулярних військ збройних сил Російської Федерації, а після за їх силової підтримки захопило одну з військових частин Збройних сил України. Після того, як окупанти повністю захопили півострів, російська влада нагородила фігуранта медаллю «За защіту Крима», - поінформували у поліції.

За даними пресслужби, у 2016 році фігурант став депутатом російської Держдуми і продовжує підтримувати загарбницьку політику росіян - зокрема, пропагує в ЗМІ необхідність всезагальної мобілізації на території Криму та керує будівництвом військкоматів, у яких мобілізують місцевих жителів на війну проти України.

Наразі слідчі ГУНП в АР Крим та м. Севастополі зібрали достатньо доказів, щоб оголосити чоловіку про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального Кодексу України) та за створення і керівництво непередбаченим законом збройним формуванням (ч. 4 ст. 260 ККУ), санкція яких передбачає довічне позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснює прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Читайте також: В Україні оголосили підозру ексдепутату Держдуми РФ Гаджиєву, який голосував за анексію Криму

У Нацполіції також розмістили фото фігуранта, у тому числі і скрін з його посту у одній із соцмереж, на якому видно, що чоловіка звати Михайло Шеремет.

Як повідомляв Укрінформ, раніше ще одному депутату Держдуми РФ було повідомлено про підозру за публічні заклики до окупації територій України. Йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-