Молодь «ЛНР» навчають створювати фейки і поширювати російські наративи у соцмережах

Молодь «ЛНР» навчають створювати фейки і поширювати російські наративи у соцмережах

Укрінформ
Молодь із "ЛНР" зібрали у Калузькій області РФ, де навчають створювати фейки і розповсюджувати російські наративи в соціальних мережах.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Двох цивільних жителів Лисичанська розстріляв з автомата колишній боєць російського штурмового підрозділу "Шторм зет". До повномасштабного вторгнення цей росіянин неодноразово відбував покарання за розбої, крадіжки, ДТП. Але за участь у бойових діях отримав право перебувати на волі. Тепер в нього знову з’явилася можливість повернутися на фронт - скористався він нею швидко", - зазначили в ОДА.

Як також повідомили в обладміністрації, представників молоді із так званої "ЛНР" зібрали у Калузькій області, де для них організували історико-просвітницький форум "Курс молодого бійця. Інформаційний фронт".

Розповсюджувати російські наративи в соціальних мережах їх вчать у рамках проєкту "Освіта". Алгоритмам створення фейків навчають на державному рівні, зазначили в ОДА.

За словами начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора, "ворог спробував штурмувати наші позиції поблизу Невського і сусідніх Тернів, що на Донеччині. Там відбито три атаки росіян. Продовжують вони активні бойові дії й у Білогорівці. По Невському завдані удари з реактивної системи залпового вогню та мінометів. По Греківці та Макіївці окупанти застосували артилерію. Авіацію - по Білогорівці та Серебрянському лісу".

Читайте також: СБУ затримала хакера, який створив фейкове «відеозвернення» одного з ексочільників ЗСУ

Як повідомив Лисогор, жителям Невського та Новолюбівки вчора роздали тижневий запас хліба. До Невського привезли продукти харчування та господарчі товари.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Луганської області почався новий етап "націоналізації" житла - тепер загарбники відбиратимуть його в селян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-