СБУ затримала хакера, який створив фейкове «відеозвернення» одного з ексочільників ЗСУ

СБУ затримала хакера, який створив фейкове «відеозвернення» одного з ексочільників ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Вінницькій області затримали місцевого жителя, який за допомогою комп’ютерних програм створив та поширив у ТікТоку фейкове "відеозвернення" одного з колишніх високопосадовців ЗСУ.

Про це повідомила у Фейсбуку Служба безпеки України, передає Укрінформ.

За даними слідства, у сфабрикованому фігурантом "виступі" лунали провокативні заклики до насильницького захоплення державних установ України та вчинення масових заворушень на вулицях Києва.

Своїми діями зловмисник намагався розхитати суспільно-політичну обстановку в самій столиці та в інших регіонах держави, інформують в СБУ.

Окрім того, в різних регіонах затримали ще трьох проросійських агітаторів.

На Київщині правоохоронці викрили колишнього депутата Фастівської міської ради від забороненої партії "Опозиційна платформа – за життя", який позиціонував себе як "експерт-політолог" та оприлюднював у відеоблозі кремлівські наративи щодо вторгнення РФ в Україну. Свої висловлювання він "підкріплював" цитатами Путіна з російських телеефірів.

Для поширення ворожого контенту зловмисник використовував власний Ютуб-канал, а також сторінки в Телеграмі, ТікТоку й Інстаграмі із загальною аудиторією понад пів мільйона користувачів.

Читайте також: «Медведчуківська» блогерка з Києва та інші: СБУ затримала шістьох проросійських агітаторів

В Івано-Франківській області викрили прихильника депутата державної думи Росії Леоніда Слуцького. У забороненій соцмережі "Однокласники" він поширював виступи російського політика на підтримку агресивної війни – зокрема, заклики до повторного наступу на Херсон та захоплення всієї України.

На Донеччині СБУ затримала жителя Краматорська, який у російських соцмережах виправдовував захоплення частини сходу України та героїзував загарбників.

Усім чотирьом зловмисникам оголосили підозри у виправдовуванні, визнанні правомірною та запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників.

Читайте також: Клірик УПЦ МП на Черкащині отримав підозру за героїзацію російських загарбників

Злочинні дії хакера з Вінницької області додатково кваліфіковані за ст. 109 КК (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Як повідомляв Укрінформ, у Києві викрили б’юті-блогерку, яка у ТікТоку поширювала фейки про війну в Україні. Жінка заперечувала повномасштабне вторгнення російських військ та присутність на території України загарбницьких угруповань РФ.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-