Окупанти продовжили арешт шістьом кримськотатарським активістам до 22 липня - адвокат

Окупанти продовжили арешт шістьом кримськотатарським активістам до 22 липня - адвокат

Відео
Укрінформ
Підконтрольний Росії Київський районний "суд" Сімферополя продовжив до 22 липня запобіжний захід шістьом кримськотатарським активістам, яких російські силовики затримали в серпні 2023 року.

Про це повідомив Кримській солідарності адвокат політв'язнів Еміль Курбедінов, передає Укрінформ. 

"17 квітня у Київському районному суді відбулося чергове судове засідання щодо продовження запобіжного заходу шістьом активістам з Бахчисараю. Суд виніс рішення продовжити запобіжний захід кримським татарам до липня місяця. Сейдамет Мустафаєв, Ремзі Неметуллаєв, Сейтумер Сейтумеров, Аметхан Умеров, Руслан Асанов та Ельдар Якубов залишаться під вартою до 22 липня 2024 року", - сказав він.

За словами адвоката, захист і підзахисні говорили про абсурдність та необґрунтованість звинувачень.

Читайте також: Окупанти присудили рік колонії-поселення кримчанину Салімову

Кубердінов зазначив, що захист оскаржуватиме рішення "суду".

Як повідомлялося, після проведення саміту "Кримської платформи" 24 серпня 2023 року в окупованому Криму російські силовики затримали шістьох кримських татар. Вранці того дня у Бахчисараї та Бахчисарайському районі у будинках Ремзі Німетулаєва, Руслана Асанова, Сейдамета Мустафаєва, Аметхана Умерова, Ельдара Якубова та Абдулмеджита Сейтумерова провели обшуки. Після чого чоловіків затримали.

Того ж дня окупаційний Київський районний суд Сімферополя заарештував трьох – Руслана Асанова, Аметхана Умерова та Ремзі Німетулаєва відправили до СІЗО на два місяці. Всім затриманим висунули підозри в першій частині статті 205.5 КК РФ – організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації. Йдеться про організацію "Хізб-ут-Тахрір", заборонену в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-