«Суд» у Криму залишив без змін рішення про штраф для правозахисника Джеппарова

«Суд» у Криму залишив без змін рішення про штраф для правозахисника Джеппарова

Укрінформ
Незаконний так званий "Білогірський районний суд" у тимчасово окупованому Криму завершив розгляд апеляційної скарги кримського правозахисника Абдурешита Джеппарова. Рішення про його штраф на 40 тисяч рублів за "зловживання свободою інформації" залишилося без змін.

Про це повідомляє правозахисна організація «Кримський процес», передає Укрінформ .

"У Білогірському районному "суді" тимчасово окупованого Криму закінчився розгляд апеляційної скарги на рішення мирового суду, який визнав кримського правозахисника Абдурешита Джеппарова винним у зловживанні свободою інформації. Після третього засідання суддя Наталія Зінченко залишила це рішення без змін, а апеляційну скаргу - без задоволення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що засідання проходило у закритому режимі, слухачів до будівлі суду не пустили у зв'язку із "заходами щодо профілактики тероризму".

Як повідомлялося, 4 грудня 2023 року "суддя 31-ї мирової дільниці" Галина Шувалова визнала Абдурешита Джеппарова винним за статтею 13.15 КоАП "Зловживання свободою інформації" та призначила покарання у вигляді адміністративного штрафу у розмірі 40 тисяч рублів. 

Раніше Укрінформ повідомляв, що 25 квітня 2023 року російські силовики у тимчасово окупованому Криму прийшли з обшуком до правозахисника Абдурешита Джеппарова, після чого чоловіка затримали.

Читайте також: У Криму цьогоріч затримали вже 41 людину - правозахисники

Абдурешит Джеппаров - відомий кримський правозахисник і ветеран кримськотатарського національного руху. З початку російської окупації Криму Джеппаров допомагав жертвам політичних репресій. Його правозахисну роботу високо оцінили на міжнародному рівні. Так у 2020 році правозахисника номінували на Нобелівську премію миру.

 Фото: meduza.io

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-