На Херсонщині судитимуть колаборантів, які збирали та видавали росіянам дані про жителів

На Херсонщині судитимуть колаборантів, які збирали та видавали росіянам дані про жителів

Укрінформ
До суду скеровано обвинувальні акти стосовно трьох жителів Херсона за фактом колабораціонізму.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Укрінформ.

Як повідомляється, йдеться про двох жінок та чоловіка, які влітку 2022 року обвинувачені працевлаштувалися у псевдоправоохоронний орган – «федеральну міграційну службу ГУ МВД Херсонської області».

«Дві жінки обійняли посади «т.в.о. спеціалістів паспортно-візової служби управління громадської безпеки», чоловік – «провідного спеціаліста-експерта по роботі із співвітчизниками, біженцями та вимушеними переселенцями відділу питань громадянства». Вони видавали адресні довідки, перекладали документи громадян України на російську мову для подальшої видачі паспортів країни-агресорки», - повідомив він.

Також Мрочко додав, що в обов’язки чоловіка входила координація роботи, організація профільних конференцій, семінарів тощо.

Читайте також: СБУ затримала колаборантку, яка очолювала філію Роспошти в Ізюмі

Як повідомили в Херсонській обласній прокуратурі, до суду обвинувальні акти стосовно трьох жителів обласного центру за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Як повідомляв Укрінформ, у березні слідчі Нацполіції повідомили про підозру 8 експосадовцям, які обійняли посади в «органах влади» тимчасово окупованої Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-