Барієв закликав ООН підтримати створення міжнародного суду корінних народів

Барієв закликав ООН підтримати створення міжнародного суду корінних народів

Укрінформ
Голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, голова управління зовнішніх зв'язків і правозахисної діяльності Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв звернувся до ООН з проханням підтримати створення міжнародного суду корінних народів.

Як передає Укрінформ, про це він заявив під час Першого Глобального саміту з питань розбудови миру корінних народів, який проходить у Вашингтоні 11-12 квітня, повідомляє КРЦ у Фейсбуці.

"Як мені відомо, вже впродовж багатьох років існує спроба створення міжнародного суду корінних народів, який існує де-факто, проте де-юре він не імплементований до системи ООН. Я думаю, що це чудова ідея, яка має бути підтримана системою ООН для збору первинної інформації про порушення прав корінних народів, кваліфікованого опрацювання та систематизації", - сказав він.

За словами Барієва, дуже важливо говорити про міжнародні механізми захисту прав корінних народів, коли проти їхніх представників триває расова дискримінація, зокрема у тимчасово окупованому Криму проти кримських татар з боку російської влади.

"Конфлікти виникають на різних рівнях: між представниками корінного народу, між представниками корінного народу та представниками титульної нації, між представниками корінного народу та представниками держави, а також між державою та корінним народом", – додав він.

Барієв також додав, що необхідно створити міжнародну групу медіаторів і консультантів, яка могла б сприяти корінним народам як у медіації, так і в безоплатних кваліфікованих консультаціях для підготовки заяв до наявних компетентних органів ООН.

Читайте також: Демонтаж купола українського собору у Криму: Лубінець звернувся до ООН

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики заявило, що завданням України у війні з Росією є захист корінних народів.

Фото: Кримськотатарський Ресурсний Центр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-