Переговорам з РФ має передувати план виведення військ з усіх окупованих територій - Чубаров

Переговорам з РФ має передувати план виведення військ з усіх окупованих територій - Чубаров

Ексклюзив
Укрінформ
Будь-яким переговорам з Росією, хто б про них не говорив, має передувати план виведення російських військ з усіх окупованих територій України. Переговори з РФ можливі лише тоді, як будуть виведені російські війська з території України.

На цьому наголосив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Сьогодні позиція України з міжнародними партнерами узгоджена на політичному рівні. Всі говорять, що ця війна має завершитися відновленням територіальної цілісності України. Формула миру відома, агресор виводить війська, відновлюється територіальна цілісність України. Тут питання як цього досягти, як зреалізувати цю формулу. Треба тепер говорити про механізм виведення російських військ з території України», - сказав Чубаров.

За його словами, Україна має узгодити з партнерами свої дії щодо реалізації такого механізму.

«Загарбники говорять про переговори лише на їх умовах. Вони будуть схиляти світ до цього, в тому числі завданням нових ударів по критично важливих об'єктах в Україні. Кремль, образно кажучи, й надалі притискатиме світ до стінки. А світові політики намагатимуться й далі уникати конкретики. Власне, і вибору вже не залишилося, крім як змусити Росію повернутися до рамок міжнародного права», - наголосив голова Меджлісу.

Читайте також: Президенти України та Швейцарії обговорили підготовку до Глобального саміту миру в червні

На думку Чубарова, черговий саміт миру у Швейцарії, який заплановано на 15-16 червня може стати «проривом у цьому питанні», якщо країни-партнери наберуться рішучості вживати ефективних колективних заходів з метою зупинити російську агресію та захистити територіальну цілісність України.

Раніше Укрінформ повідомляв, що уряд Швейцарії 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. Метою конференції є створення умов, сприятливих для досягнення тривалого миру в Україні, а також "конкретної дорожньої карти для участі Росії в мирному процесі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-