ВАКС конфіскував майно ексголови Кримської митрополії

ВАКС конфіскував майно ексголови Кримської митрополії

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд конфіскував майно ексголови Кримської митрополії Ростислава Швеця, який вчиняв активні дії проти України.

Про це повідомляє Мін'юст у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Рішенням Вищого антикорупційного суду від 9 квітня 2024 року задоволено позовну заяву Міністерства юстиції України до Швеця Ростислава Пилиповича про застосування санкції передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 ЗУ «Про санкції»", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ВАКС передбаченими законом санкціями стягнув у дохід держави активи, які належать Швецю, а саме: квартиру у м. Сімферополі та чотири транспортні засоби.

Швець Ростислав Пилипович (митрополит Лазар) — священнослужитель, архієрей Російської православної церкви на спокої, який очолював Кримську митрополію з 1992 року до жовтня 2023 року. Починаючи з 2014 року вчиняв активні дії, спрямовані на підтримку збройної агресії РФ проти України та окупації її територій.

Читайте також: Фонд держмайна отримав в управління санкційні активи пропагандиста Кисельова

Раніше Укрінформ повідомляв, що Мін'юст подав позов до ВАКС про застосування санкцій до Швеця, який вчиняв активні дії, спрямовані проти України, та сприяв окупації її територій.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-