Лідери кримськотатарського народу привітали мусульман зі святом Ораза-Байрам

Лідери кримськотатарського народу привітали мусульман зі святом Ораза-Байрам

Укрінформ
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров привітали мусульман зі святом Ораза-Байрам.

Про це вони написали на своїх сторінках у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Дорогі співвітчизники, в мусульманському календарі сьогодні велике свято – Ораза-Байрам (Ід Аль-Фітр). Це свято знаменує закінчення священного місяця Рамазан, який кожного року стає своєрідною школою, що виховує в людях чемність, щирість, терпіння, вміння просити прощення і пробачати, виховує добрий характер і побожність, підсилює духовну міць віруючих. Сердешно вітаю всіх мусульман зі святом та бажаю нам всім віри і сили в нашу перемогу!", - написав Джемілєв.

У свою чергу Чубаров зазначив, що "зберігаючи відданість рідному Криму, зміцнюючи єдність між собою, кримські татари чинять опір російським окупантам, не дозволяючи їм зламати волю корінного кримськотатарського народу".

Зі словами вдячності він звернувся до всіх мусульман - військовослужбовців Сил оборони України, які зі зброєю в руках захищають територіальну цілісність і незалежність Української держави та наближають час звільнення Криму.

Також Чубаров згадав про незаконно ув'язнених політв'язнів, які залишаються мужніми та незламними у російських в'язницях.

Читайте також: У Києві представили елементи культури та сенси, що об'єднують українців і кримських татар

"Сотні співвітчизників - політв'язнів, залишаючись мужніми і незламними у катівнях російських в'язниць та колоній, демонструють волелюбний дух кримськотатарського народу та зміцнюють його віру у невідворотність звільнення Криму від російських варварів", - написав він.

"Дорогі співгромадяни, які сповідують Іслам! Дозвольте мені від імені Меджлісу кримськотатарського народу і себе особисто привітати всіх вас з Ораза-Байрам", - додав Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав відвідати сім'ї кримських політв'язнів на Ораза-Байрам – свято, що знаменує закінчення суворого посту та священного ісламського місяця Рамадан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-