На окупованій Луганщині посилили перевірки на блокпостах через «вибори» у РФ

На окупованій Луганщині посилили перевірки на блокпостах через «вибори» у РФ

Укрінформ
На окупованих територіях Луганської області російські загарбники посилили перевірки на блокпостах через «вибори» президента РФ.

Про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Як й у Сєвєродонецьку, у сусідньому Рубіжному у зв’язку з виборами посилили перевірки на блокпостах. Зокрема, під час в’їзду або виїзду», - написав начальник ОВА.

Він підкреслив, що особисті дані людей уточнюють за списками. Чоловіки піддаються більш ретельному огляду, бо вони загарбникам знадобляться одразу після голосування.

Також він інформує, що 20 діб понад 2600 членів дільничних виборчих комісій на окупованій Луганщині проводили агітацію за провладного кандидата у президенти РФ, проводячи побудинкові обходи.

Читайте також: Ліцеїстам з Луганська охорону дільниць на «виборах» Путіна зарахують як практику

В підсумку у місцевому окупаційному виборчкомі заявили, що 92,4% населення, завдяки цим та іншим заходам, начебто вмовили взяти участь в голосуванні. Переконують, що роботою з громадянами нібито було охоплено понад 94% від загальної кількості домогосподарств на території окупованої Луганщини.

«Якимось чином встигли. Обґрунтування для завищення явки підготували», - підкреслив начальник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, «Жовта стрічка» створила «Бойкот.Бот», де кожен, хто живе в окупації, може дізнатись про ефективні та безпечні методи ігнорування так званих виборів.

17 березня у РФ відбудуться президентські вибори. Російська центральна виборча комісія ухвалила рішення, що голосування на виборах президента Росії відбудеться також на тимчасово окупованих територіях України.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародних партнерів та іноземних журналістів не брати участі у висвітленні подій, повязаних із псевдовиборами на тимчасово захоплених територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-