Українці вже 10 років чинять опір окупантам попри штрафи та ув'язнення - Представництво Президента в АРК

Українці вже 10 років чинять опір окупантам попри штрафи та ув'язнення - Представництво Президента в АРК

Укрінформ
Українці чинять опір окупантам протягом 10 років, попри незаконні штрафи та ув'язнення вони демонструють, що Крим - це Україна.

На цьому наголосили в Представництві Президента України в Автономній Республіці Крим у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Наші громадяни продовжують чинити опір окупантам протягом 10 років. Учасників акцій протесту, які відбувалися взимку та весною 2014 року, окупанти викрадали, арештовували та переслідували, тому спротив набув іншої, прихованої форми. Сьогодні наші громадяни в Криму піддаються репресіям лише за свою проукраїнську позицію, за патріотичну символіку, за жовто-блакитні кольори в одязі, за прослуховування українських пісень. Та ані штрафи, ані ризик ув’язнення не зупиняють наших людей. Вони знову і знову демонструють, що Крим — це Україна", - заявили в Представництві.

Зазначається, що окупанти прагнули показати світові, ніби жителі Криму активно підтримували Росію, але ця “легенда” була розбита спротивом українських громадян. Брехня про те, що у Криму всі підтримують так зване “возз’єднання”, була спростована свідченнями тих, хто спостерігав, як через контрольовану російськими військовими поромну переправу на територію півострова з Росії прибували десятки автобусів з невідомими особами, яких згодом бачили на проросійських маршах та акціях.

Читайте також: Спротив російській окупації Криму: як це було 10 років тому

Як повідомлялося, указом Президента України Володимира Зеленського 26 лютого офіційно визнали Днем спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-