На Донеччині з’явився новий ландшафтний заказник

На Донеччині з’явився новий ландшафтний заказник

Укрінформ
На Донеччині оголошено новий ландшафтний заказник «Новотроїцький», площа якого становить 140 гектарів.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Донецькій ОДА.

Зазначено, що цей ландшафтний заказник створено у Донецькій області з метою збереження цінних та типових природних комплексів. Його оголошено на території Ольгинської селищної територіальної громади Волноваського району. Ця територія включає відновлюваний степ на колишніх землях відвалу відпрацьованого доломітного та вапнякового кар'єрів з частково відновленою степовою та деревною рослинністю. На цієї території зростають два види рослин, які занесені до Червоної книги України, ковили – волосиста та Лессінга. Тут зустрічаються види тварин, занесені до Червоної книги України: поліксена, ксилокопа звичайна, лунь польовий.

Читайте також: На Житомирщині створили нові природні заказники

«Одне із завдань заказника – дослідження стану відновлення природного рослинного покриву ділянки, на якій після відпрацювання кар'єру відбувається поступова природна ренатуралізація рослинного покриву», – підкреслили в облдержадміністрації.

Також зазначається, що створений заказник представляє наукову цінність як модель відтворення природного фітоценозу.

Кореспонденту Укрінформу в ОДА уточнили, що в Донецькій області об'єкти природно-заповідного фонду загальнодержавного і місцевого значення займають загальну площу понад 110 тис. га, що становить понад 4% її території. Присутні 10 із 11 категорій територій та об'єктів природно-заповідного фонду, що передбачені Законом «Про природно-заповідний фонд України». Відсутні біосферні заповідники. За кількісним складом переважають заказники місцевого значення, а за площею - національні й регіональні природні, ландшафтні парки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-