У Харкові традиційний будинок Діда Мороза замінить резиденція у «Фентезі-парку»

У Харкові традиційний будинок Діда Мороза замінить резиденція у «Фентезі-парку»

Укрінформ
У Харкові на Новий рік через карантин традиційний будинок Діда Мороза на площі Свободи замінить його резиденція у «Фентезі-парку».

Про це розповів під час брифінгу 13 грудня організатор свята на площі Свободи, керівник театру «Мадрігал» Олексій Настаченко, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Харківської міськради

«Перенесення резиденції Діда Мороза з площі Свободи у Харківській муніципальний культурний центр, що на вулиці Плеханівській поряд з «Фентезі-парком», пов'язане, серед іншого, з карантинними обмеженнями. До того ж, Дід  Мороз у своїй новій резиденції, яка оснащена світловими інсталяціями, зможе прийняти більше людей, зокрема, дітей», – зазначив Настаченко.

За його словами, там буде багато активностей: завдання від Діда Мороза, квести, відповіді на запитання, запалювання ялинки.

«Вхід до резиденції – через «Фентезі-парк», де з 25 грудня також засяють новорічні вогні, інсталяції, почнуть працювати казкові фотозони, будуть організовані розваги для дітей та дорослих», – пояснив керівник театру.

Він додав, що резиденція працюватиме з 12:00 до 18:00 щоденно до 7 січня, дорослим, які супроводжують дітей, необхідно буде мати один із трьох документів: COVID-сертифікат, довідку про перенесене захворювання або ПЛР-тест.

«Під час шкільних канікул у вихідні тут пройде спеціальне святкове шоу. Також школярам покажуть у Харківському муніципальному культурному центрі новий новорічний мюзикл «Час бажань у Країні чудес». Героями мюзиклу стануть відомі персонажі мультфільмів, а в постановці задіють акторів театру «Мадригал». Планується, що казку подивляться близько 25 тис. школярів», – додав Настаченко.

За його словами, відкриття головної міської ялинки відбудеться на площі Свободи увечері 19 грудня, а новорічне шоу розпочнеться тут 31 грудня о 23:00.

Щодо будинку Діда Мороза, то, сказав  Настаченко журналістам, зараз він зберігається до ліпших часів – скасування карантину.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2019 року комунальне підприємство «Харківзеленбуд» придбало будинок Діда  Мороза, який традиційно встановлюють на площі Свободи у передноворіччя, за 6,2 млн грн. Загальна площа нового будинку Діда Мороза становить 170 кв. м. За даними харківської міськради, строк його експлуатації – до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-