На Хортиці вперше монтують новорічне містечко з резиденцією Святого Миколая

На Хортиці вперше монтують новорічне містечко з резиденцією Святого Миколая

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі на острові Хортиця цього року буде працювати новорічне містечко. Його вперше облаштують на території так званого «Козацького кола», реконструйованого влітку в межах програми «Велике будівництво».

Про це кореспонденту Укрінформу розповів генеральний директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко.

«Козацьке коло» - більш зручна локація для масових заходів. Ми давно мріяли, що має бути у заповідника така точка, яка буде працювати саме як місце, де будуть проводити масові заходи. Запорозька Січ працює як музейний об’єкт, і робити там будь-який захід, пов’язаний з масовим перебуванням людей, дуже складно. Тож зараз ми всю увагу акцентуємо на «Козацькоу колі» як основному об’єкті», – сказав Остапенко.

За його словами, до цього року зимових свят на Хортиці проводилося не дуже багато. До того ж вони проходили на території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ». Мова про козацьке Різдво і курінь Святого Миколая, який вперше з’явився на Січі у 2019 році.

«Це буде вже 5 захід на «Козацькому колі» після його оновлення (реконструкція була проведена влітку – ред.), – додав Остапенко.

На облаштування новорічного містечка на Хортиці з міського бюджету Запоріжжя виділили 3 млн грн, ще 1 мільйон – з бюджету області, а також будуть залучені кошти інвесторів.

На Хортиці вперше монтують новорічне містечко з резиденцією Святого Миколая / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

За словами голови ОДА Олександра Старуха, цьогоріч уперше вирішили долучити до святкування Нового року можливості острова Хортиця.

«Хотіли, щоб Хортиця працювала не тільки в теплу пору року, а й узимку. Відкриття майданчика заплановано на 17 грудня. По вихідних та у святкові дні тут будуть проводитись вистави, працюватимуть інтерактивні локації, театр ляльок, співатимуть фіналісти «Голосу країни», – сказав Старух.

Святкова програма відбуватиметься на локації з 12:00 до 18:00 години. Для зручності містян у вихідні та святкові дні курсуватимуть великі автобуси. Міська влада обіцяє, що вони будуть курсувати від проспекту Металургів до зупинки «Заводоуправління» з 12:00 до 21:00 години з інтервалом 10 хвилин. У будні транспорт працюватиме згідно з розкладом.

Новорічне містечко на Хортиці функціонуватиме до 16 січня.

Як повідомлялося, цього року у Запоріжжі готують чотири локації: головна ялинка міста встановлена на площі Маяковського, ковзанка, фудкорти та майданчик для святкової програми відкриється на «Райдузі», гарні фотозони готують на бульварі Шевченка та містечко – на Хортиці. Головну ялинку області традиційно встановлюють на площі Фестивальній. На облаштування усіх містечок з бюджету міста спрямували 8 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-