Стежками волинського ботанічного заказника проклали віртуальний 3D-тур

Стежками волинського ботанічного заказника проклали віртуальний 3D-тур

Укрінформ
Прогулятися ботанічним заказником "Воротнів", що неподалік Луцька, й побачити головні туристичні локації Воротнівського лісництва відтепер можна дистанційно за допомогою віртуального 3D-туру.

Як розповіла Суспільному речниця лісомисливського господарства області Світлана Думська, "Воротнів" став першим віртуальним туром серед усіх об'єктів у волинських лісництвах, передає Укрінформ. 

"Ми створили візитки з нанесеним QR-кодом, за яким можна перейти на цей (віртуальний – ред.) тур. У майбутньому можливо створимо таблички при вході у Воротнівське лісництво, на сайті управління та бігбордах", – повідомила Думська.

Точної суми створення 3D-туру заказника, яке зайняло майже два місяці, не назвали.

Переглянути основні локації заказника – таких п'ять – можна і з висоти, і безпосередньо з центральних точок. Віртуально можна роздивитися будинок над ставком, пройтися територією лісництва та центральною прогулянковою доріжкою, піднятися на найвищу точку заказника та зустрітися з дикими тваринами.

Локації, позначені на мапі, знімали в форматі VR 360.

Побачити основні місця Воротнівського заказника можна, зісканувавши QR-код або за посиланням на сайті. 

Крім того, для зручності туристів на Google-мапах розмістили найновіші та найбільші рекреаційні зони у Волинській області.

Воротнів – ботанічний заказник загальнодержавного значення в Україні. Розташований у межах Луцького району Волинської області, на північ від села Воротнів. Фауна представлена звичайними видами, з рідкісних трапляється лелека чорний, занесений до Червоної книги України. Заказник має наукову та освітню цінність.

Загалом наразі для пам'яток та об'єктів Волині створили 12 віртуальних турів. Йдеться про Луцькі підземелля, Луцький замок, Олицький замок, Колегіальний костел Святої Трійці в селищі Олика, Національний парк "Припʼять-Стохід" у селі Сваловичі, Шацький нацпарк і озеро Світязь, човен-довбанку в Маневицькому краєзнавчому музеї, а також городище, Слов’янський парк, Собор Різдва Христового ПЦУ, костел Іоакима та Анни, Успенський собор у Володимирі-Волинському. Їх можна детально переглянути за посиланням на Google-мапах. 

Фото: Наталія Харитонова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-