У Вінниці відбудеться лицарський турнір пам'яті Максима Шимка

У Вінниці відбудеться лицарський турнір пам'яті Максима Шимка

Укрінформ
У Вінниці 24 жовтня відбудеться лицарський турнір пам'яті Героя Небесної сотні, історика-реконструктора Максима Шимка.

Про це у Фейсбуці повідомила організаторка заходу – очільниця клубу історичної реконструкції «Аркона» Ольга Грабовська, передає Укрінформ.

«Традиційний Лицарський турнір присвячений Герою Небесної сотні, вінницькому історику-реконструктору Максиму Шимку. Змагання проходитимуть у форматі повноконтактних лицарських боїв», – повідомила Грабовська.

За її словами, під час турніру відбудуться змагання у чотирьох номінаціях. Зокрема, «Щит-меч. Чоловіки», «Щит-меч. Жінки», а також «5 на 5. Чоловіки» та «5 на 5. Жінки». За узгодженням з учасниками та суддями можливе проведення додаткових номінацій.

Читайте також: У Вінниці стартував міжнародний фестиваль театрів «Подільська лялька»

Як повідомила Грабовська Укрінформу, на участь у турнірі зголосилися представники понад 10 клубів історичної реконструкції з різних країн. Загалом змагатимуться в майстерності ведення середньовічного бою близько 100 осіб.

Вінничанин Максим Шимко – учасник Революції гідності. Вранці 20 лютого 2014 року загинув від кулі снайпера на вулиці Інститутській у Києві. Ховали Максима як лицаря – до труни поклали шолом, меч, щит, предмети історичного одягу, прапор України, який він як прапороносець козацької сотні носив під час Майдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-