На Прикарпатті фестиваль «Залізна бартка» відкриє лицарський табір живої історії

На Прикарпатті фестиваль «Залізна бартка» відкриє лицарський табір живої історії

Укрінформ
У селі Липівка Івано-Франківської області 4 вересня відбудеться фестиваль воїнських традицій «Залізна бартка».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рогатинська міська тергромада на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Яскравою подією першого місяця осені стане Третій всеукраїнський фестиваль воїнських традицій «Залізна бартка», що проходитиме на базі будинку культури с. Липівка 4 серпня», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мета фестивалю – збереження, відродження та популяризація воїнських традицій і культурної спадщини Карпатського регіону. Учасники фесту змагатимуться у семи вправах з барткою (топірцем), щоб здобути цінний приз.

За інформацією Липівського будинку культури, у призовому фонді – «порося, 2 мішки цукру, пшениці, ячменю, 5 мішків борошна і набори мийних засобів».

На фестивалі також планують провести українські танці, майстер-класи з ковальства та гончарства, представити фольклорні подвір’я та історичні здобутки «Чорної Галичі».

Читайте також: На Волині відбудеться українсько-польський фестиваль «Озерна містерія»

«Ця громадська організація займається дослідженням та реконструкцією українського середньовіччя. Саме на фестивалі учасники «Чорної Галичі» розкладуть лицарський табір живої історії. На локації можна ознайомитися з середньовічним побутом, одягнути справжні лицарські кольчуги та шоломи, постріляти з лука та арбалета, навіть метати спис», – обіцяють у Рогатинській МТГ.

Фестиваль розпочнеться на стадіоні села Липівка о 14:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-