Чат-боти і спільноти, які стануть у пригоді туристам

Чат-боти і спільноти, які стануть у пригоді туристам

Відпочинок 2021
Укрінформ
Плануємо відпустку, не виходячи з вайбера – де зручно шукати квитки, прогнози погоди та ідеї для мандрів

Щодня все більше країн відчиняють перед українцями свої кордони. Хто й не готувався за кордон цього року, тепер має спокусу таки відвідати далекі краї. Головне – оперативно спланувати подорож, зібрати усі її пазли докупи, щоб найближчим часом скористатися карантинними послабленнями. На щастя, завдяки численним чат-ботам та спільнотам тепер можна легко і швидко організувати свою відпустку хоч по Україні, хоч за кордон без зайвих клопотів. От хоча б і популярний серед українців додаток-месенджер Viber – розглянемо, скільки корисних для туриста ресурсів можемо в ньому знайти і в яких випадках вдало використати.

ЛЕГКО БРОНЮВАТИ І МОЖНА НАВІТЬ ПОВЕРТАТИ

У спонтанних поїздках головне – швидко й дешево зловлений квиток. Якщо плануємо летіти, можна постежити за спільнотою «Aviasales.ua». Тут регулярно публікується інформація про найнижчі ціни на квитки та актуальні дані про напрямки, які зараз доступні для мандрівок. Можна не бігати сайтами, щоб уточнити, які країни наразі приймають туристів з вакцинацією, куди потрібен для перетину кордону ПЛР-тест, а куди можна їхати без обмежень, а просто стежити на оновленнями. Aviasales - це така пошукова система авіаквитків, вона сама не продає їх, але порівнює усі наявні варіанти перельотів за запитом, а потім перенаправляє на офіційний сайт авіакомпанії та агенцій. Обіцяють, що вартість квитка, вказана тут, вже остаточна і прихованих сервісів та галочок бути не повинно.

Навіть подорожуючи потягом, можна скористатися ресурсом, де максимум інформації зібрано в одному місці. Є такий собі  «RailwayBot» — бот для пошуку залізничних квитків. Досить просто ввести станцію відбуття та станцію прибуття, і бот знайде квитки на потрібні дати різної цінової категорії.

Подорожі Україною стали дуже актуальними за останні півтора роки, і навіть така неповоротка структура, як Укрзалізниця, мусила вдосконалитися для комфорту пасажирів. Тепер поїздки пропонують організовувати з чат-ботом Укрзалізниці - через нього можна придбати квитки просто у смартфоні за кілька кліків. Бот знаходить необхідні  напрями, і після цього квитки можна оплатити безпосередньо у чаті за допомогою Google Pay, Apple Pay та Viber Chatbot Payments. Просто в чаті доступне для перегляду онлайн-табло, через нього можна повернути непотрібний квиток і поставити купу запитань – що робити, коли спізнився на потяг, які пільги враховує перевізник, що за блага пропонуються з опцією Visa promo тощо. Теоретично, і скарги на потяг, персонал чи вокзал залишати можна, та хто зна, чи дійсно зворотній зв’язок спрацьовує на 100%.

ШВИДКО, ДЕШЕВО І НАВІТЬ КРУЇЗНО

Припустимо, самостійно планувати нічого не хочеться, а от придбати щось гаряченьке, вигідне, пакетне - готові. На цей випадок у пошуку Viber треба забити назви спільнот турагенцій із добірками актуальних турів - наприклад, «Подорожі. Навігатор Україна» та  «Гарячі Тури».

Щодня на цих сторінках публікуються тури на будь-який смак та бюджет: від пропозицій елітних морських курортів на тиждень-другий до коротких турів вихідного дня. В діалогах спільнот кожного дня викладаються актуальні акції та знижки, що допоможе заощадити. Полюбляють туристи і спільноту «Смарт Авіа Тур». Тут щодня публікуються добірки турів за найпопулярнішими напрямками за досить низькими, часто «гарячими» цінами і завжди можна знайти актуальну інформацію про умови в’їзду до країн, аби точно переконатися, що подорож пройде за планом. І ось наразі, наприклад, тут є інструкції, де відпочити у Туреччині чи Болгарії удвох цілий тиждень всього за 12-13 тисяч гривень. Важливо тільки вчасно слідкувати за оновленнями, щоб не прогавити, скажімо, хорошу відмовну пропозицію.

Досвідчені ловці вишуканих турів давно знають і про спільноту «Cruise-Life - Морские круизы». Якщо мріяли про морську подорож – на щось таке варто підписатися. Щодня у спільноті публікують анонси винятково про актуальні круїзи різних цінових категорій. Круїз - це особлива можливість відвідати одразу декілька країн, урізноманітнити відпочинок. Організація та пошук морських подорожей на перший погляд можуть здатися чимось складним та дуже дорогим, але ця спільнота допоможе знайти готовий маршрут класу “люкс” за доступними цінами. Зараз, наприклад, тут вже пропонують дозвілля на жовтень – подорож з Барселоною, Марселем, Провансом, Савоною, Неаполем, Пальмою-де-Майорка на маршруті коштує від 559 євро.

Є варіанти й для тих, хто ще не визначився, куди би бажав здійснити подорож. Для такого випадку існують спільноти із різноманітними добірками неймовірних куточків Землі, як от «Цікава планета. Подорожі». Кожного дня тут публікують фотографії з дивовижних місцинок різних країн світу. Можливо, ця спільнота надихне вас на неймовірні подорожі у найекзотичніші країни або допоможе розкрити з нового боку звичні туристичні напрями – спробувати варто! Принаймні, позитивні емоції від щоденного перегляду панорам гарантовані.

ВІДПУСТКА БЕЗ «СЮРПРИЗІВ» – ЦЕ РЕАЛЬНО

Подорожувати без ПЛР-тесту зараз практично неможливо – тестування тепер майже як візові вимоги, мусимо докладати зусиль. Але тягати з собою пом'ятий папірець або займати місце на екрані смартфона файлом з аналізами, щоб демонструвати за потреби, незручно. Від цього звільняє чат-бот «SynevoUA» - якщо користувалися послугами саме цієї лабораторії, завдяки боту не загубите результати тесту та без пригод пройдете митні контролі. І ніяких додаткових іконок та файлів на екрані не висітиме: у папці листування доступні всі актуальні аналізи користувача. Також за допомогою чат-бота можна швидко записатися на лабораторне обстеження. 

У відпустці може стати у пригоді ще й чат-бот «Visa». Він задуманий для вирішення питань, пов’язаних із платіжною карткою, але також має купу корисних функцій для подорожей: оформлення страхування, бронювання готелів та автомобілів зі знижкою, навіть поради з пакування валізи. Зауважимо, що ці функції доступні лише користувачам певних видів карток.

Не зайвим під час відпочинку для багатьох буде і фітнес-тренер у смартфоні на кшталт спільноти Особистий фітнес-тренер. Тут регулярно викладаються комплекси швидких вправ на кожен день та дієтичні рецепти, аби не втрачати форму та довго хизуватися модними купальниками без будь-яких комплексів. А щоб бути готовим до будь яких форс-мажорів і не шукати стрімголов лікаря через дрібниці, не завадить мати під рукою чат-бот Джгут 2.0. Перша допомога. Чат-бот оперативно проконсультує, як, скажімо, швидко усунути неприємну реакцію на екзотичний фрукт або загоїти опік, і все, що лікується без медичного втручання, лишиться позаду.

Погода – ще один фактор, який необхідно брати до уваги під час планування подорожі. Хоч ми і не здатні на неї впливати, але ж можемо  корегувати плани відповідно до прогнозів. Хмарно – їдемо на екскурсію, має задощити – то прихопимо парасольку. Якщо відпочинок активний, а погода мінлива, не зашкодить підписатись на спільноту Meteoprog.ua. Тут щодня публікують прогнози погоди та різні цікавинки – гороскопи, прикмети, інформацію про свята на щодень. Прогнози, на жаль – лише для регіонів України, навіть для популярних закордонних курортів не надають.

 Тетяна Негода, Київ

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-