Аеропорт «Бориспіль» увійшов до топ-15 найбільших летовищ Європи за кількістю пасажирів

Аеропорт «Бориспіль» увійшов до топ-15 найбільших летовищ Європи за кількістю пасажирів

Укрінформ
Міжнародний аеропорт «Бориспіль» посів чотирнадцяте місце у переліку найбільших аеропортів Європи за кількістю пасажирів.

Як передає Укрінформ, про це сказав голова наглядової ради ДП МА «Бориспіль» Володимир Жмак із посиланням на звіт ACI Europe (Міжнародна рада аеропортів Європи), повідомляє пресслужба аеропорту

«Згідно зі звітом АСІ Europe, до якого увійшов 341 найбільший аеропорт Європи, ми випередили низку потужних летовищ. Зокрема і аеропорти Відня, Риму, Лісабона, Афін, Мюнхена, Барселони, Брюсселя, Стокгольма, Цюриха, Мілана та Варшави. У звіті, оприлюдненому в червні, представлені дані щодо пасажиропотоку. За 4 місяці 2021 року аеропорт «Бориспіль» піднявся на 14 місце в Європі та вперше в історії увійшов до топ-15», – розповів Жмак.

Він додав, що станом на травень 2021 року аеропорт «Бориспіль» вже відновив 60% рейсів порівняно з показниками 2019 року.

Читайте також: Трасу Київ-Бориспіль на два місяці частково перекриють через ремонт

«Водночас станом на травень цього року країни-учасниці «Євроконтролю» відновилися лише на 39% відносно 2019 року. Отже, аеропорт «Бориспіль» відновлюється у півтора рази швидше. Наразі ми очікуємо повноцінного відновлення авіасполучення з країнами ЄС для активнішого зростання пасажиропотоку», – сказав Володимир Жмак.

Як повідомляв Укрінформ, за п'ять місяців 2021 року послугами аеропорту "Бориспіль" скористались 2 458 270 пасажирів (з них 1 253 071 – пасажири регулярних рейсів, 1 205 199 – нерегулярних). Як порівняти з аналогічним періодом 2020 року, кількість пасажирів регулярних рейсів зменшилася на 33%. Водночас кількість пасажирів нерегулярних рейсів збільшилася на 95%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-