Комісія присвоїла зірки 11 українським готелям

Комісія присвоїла зірки 11 українським готелям

Укрінформ
Комісія з присвоєння зірок українським готелям категоризувала 11 місць розташування.

Рішення про присвоєння категорій ухвалили на другому засіданні комісії, передає кореспондент Укрінформу.

"Вітаю нас із першими встановленими зірковими категоріями. Сьогодні категорії було присвоєно 11 готелям", – сказала секретарка комісії Анастасія Данилюк.

На засіданні розглянули 20 пропозицій від українських готельєрів.

Згідно з рішеннями комісії, категорію "п’ять зірок" було встановлено готелям Maristella Marine Residence в Одесі, "Прем'єр Палац" у Києві, "Місто-готель" у Харкові.

"Чотири зірки" надали готелям "Reikartz Collection Дніпро" у Дніпрі, Park House Hotel у Кривому Розі та готельно-ресторанному комплексу "Шафран" у Сумах.

Підтвердження категорії "три зірки" отримали готелі "Експрес" у Києві, "Reikartz Аврора Кривий Ріг" у Кривому Розі, "Рацiотель Ямська" у Києві, "Олександрівський" в Одесі.

"Одну зірку" встановили готелю "Будинок артистів цирку" у Києві.

Також ухвалено рішення відмовити у присвоєнні категорії "три зірки" готелю "Дніпропетровськ" у Дніпрі.

Члени комісії відправили на доопрацювання документацію семи готелів. Зокрема, "Reikartz Галерея Полтава" у Полтаві, "Торговий двір" у селі Великі Копані Херсонської області, "Центральний" у Кривому Розі, "Мирний курорт" в Одесі, Cityhotel у Києві, "ДіАнна" в смт Східниця Львівської області та готельному комплексі City Holliday Resort and Spa у Києві.

Окрім цього, члени комісії вирішили звернутися до органів сертифікації з пропозицією понизити категорію готелю "Либідь - Плаза 150 номерів" у місті Хмельницький з "п’яти зірок" до "трьох зірок".

Читайте також: В Україні можуть з’явитися нові готелі міжнародних мереж – Держтуризм

Наступне засідання комісії відбудеться 30 березня. На ньому розглянуть 15 пропозицій для категоризації. Надалі вирішено проводити засідання щовівторка.

Як повідомляв Укрінформ, перше засідання Комісії з присвоєння зірок готелям відбулося 16 березня. Тоді на розгляд винесли десять пропозицій, однак жодному із готелів не було присвоєно та підтверджено зірковість. Комісія ухвалила рішення щодо відмови у встановленні категорій на "три зірки" готелям "Поділля" та "Фрегат". Решту 8 заявок повернуто на доопрацювання документації.

Комісія з присвоєння зірок українським готелям відновила роботу в березні 2021 року. Напередодні першого засідання було затверджено новий склад комісії. До складу оновленої комісії увійшли представники Держтуризму, МКІП, Антимонопольного комітету, Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, громадськості, спеціалісти готельної та туристичної галузей. Також паралельно запрацювала Комісія з апеляцій, яка розглядатиме скарги на рішення Комісії з категоризації, якщо суб’єкт розміщення не погодиться з її висновками.

Відповідну комісію було утворено згідно з наказом МКІП при Державному агентстві розвитку туризму (ДАРТ) з метою присвоєння категорії готелю чи іншому об’єкту, що призначається для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-