На Житомирщині вперше проведуть

На Житомирщині вперше проведуть "Небо-фест"

Укрінформ
На території маєтку Терещенків, що в Червоному на Житомирщині, 21 вересня пройде "Небо-фест", під час якого гостям запропонують піднятися в небо.

Про це повідомляє Житомирський обласний туристичний інформаційний центр у Facebook

"Всіх охочих запрошують "доторкнутися до неба" в унікальному місті, де почалась історія літакобудування. На фестивалі можна буде багато дізнатися про легендарну родину Терещенків та навіть поспілкуватись із нащадком", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед локацій фестивалю – зона майстеркласів з виготовлення літачків, територія для спорту та активного дитячого відпочинку, фотозона, виставка картин місцевих художників та окрема зона родини Терещенків.

Як інформує сайт Червоненської ОТГ, фестиваль пройде в межах проєкту "Відновлення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва в смт Червоне Житомирської області", що переміг у конкурсі Міністерства культури "Малі міста – великі враження". 

Читайте також: Органна музика в монастирських мурах — на фестивалі у Вінниці відбудеться сім концертів

Першим етапом проєкту стало відновлення частини парку, вік насаджень якого сягає здебільшого від 120 до 220 років, впорядкування липової алеї, яка за часів Терещенка називалася "алеєю кохання", встановлення нової альтанки та сімейної гойдалки на острівці закоханих та створення весільного пагорбу.

Другим етапом якраз і буде "Небо-фест", а завершиться проєкт відкриттям музею та презентацією друкованого видання, присвяченого історії Червоного та діяльності родини Терещенків.

Палац у Червоному збудував 1851 року Адольф Грохольський, а згодом споруду продали Федору Артемійовичу Терещенку з відомої родини українських меценатів. Його син, Федір Федорович, прославився як авіабудівник. У Червоному він побудував авіамайстерні та аеродром. Випробувачем літаків у Терещенка була Любов Голанчикова (одна з перших жінок-льотчиць). Відомо, що Федору допомагали Ігор Сікорський та Петро Нестеров. Молодший Терещенко навіть отримав замовлення на виготовлення військового літака, й так із майстерень поступово виріс завод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-