Гуцульський фестиваль на Буковині зібрав рекордну кількість людей у кептарях

Гуцульський фестиваль на Буковині зібрав рекордну кількість людей у кептарях

Фото
Укрінформ
На XXVI Міжнародному гуцульському фестивалі, який цього року проходить у місті Вижниця на Буковині, встановили рекорд України із найбільшої кількості людей у гуцульських кептарях на одній локації.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Запросили усіх людей, які в гуцульських кептарях, пройтися по червоній доріжці на сцену - так будуть рахувати", - розповів експерт книги рекордів України Павло Гришевський, який і зафіксував національний рекорд.

За його словами для рекорду достатньо було не менше 100 людей, а експерти нарахували 184 людини в гуцульських кептарях на одній локації.

Читайте також: Чернівці у вересні влаштують одразу сім фестивалів

Зрештою представникам Вижницької РДА вручили сертифікат про встановлення рекорду.

Місцеві розповіли, що кептар - це головний верхній одяг гуцулів. Взимку носять кожухи, а в інші пори року - кептарі (жилети з вишивкою). Раніше були спеціальні люди - Кушніри, які з овечої шкіри робили кептарі, але зараз таких людей вже немає. Тому найбільш поширені кептарі - з тканини з вишивкою.

На Гуцульському фестивалі у Вижниці встановили національний рекорд / Фото: Віталій Олійник. Укрінформ

Участь у встановленні рекорду взяли місцеві фольклорні колективи та прості місцеві люди, які не лише мають кептарі, а й охоче вбираються в них у повсякденному житті. Тут є кептарі різних кольорів, з різними орнаментами, з намистинами та без.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-