Коростень запрошує на перший

Коростень запрошує на перший "Добриня Фест"

Укрінформ
У Коростені на Житомирщині 15-16 червня відбудеться І Міжнародний історико-культурний фестиваль "Добриня Фест". 

Про це йдеться на сторінці заходу в Facebook.

"Запрошуємо всіх на перший міжнародний історико-культурний фестиваль "Добриня Фест", присвячений видатному історичному діячу Київської Русі на ім’я Добриня – прототипу билинного богатиря Добрині Нікитича", - повідомляють організатори.

У межах фестивалю заплановані театралізовані історичні дійства, шоу від клубів історичної реконструкції, знайомство із середньовічним слов’янським побутом та ремеслами, а також ігри та розваги, майстер-класи зі стародавньої каліграфії та чеканки монет.

Гостям заходу покажуть старовинні слов’янські човни-репліки й варязький човен, а також запропонують поплавати ними річкою Уж, відчаливши від місця купальні княгині Ольги.

Читайте також: "Кардинал” та “Чарлі”: на Житомирщині проходить перший полуничний фестиваль

Крім того, учасники фесту побачать показ мод "Київська Русь", на якому представлять жіночий, чоловічий, дитячий одяг та прикраси.

Організатори також підготували насичену музичну програму. Зокрема, 15 червня, в суботу, в межах "Твоя Країна Фест" виступлять "Скай" , Фома та гурт "Мандри", Оксана Муха, "Вася Club".

На 16 червня, неділю, запланований концерт молодих українських гуртів та інді-рок-гурту "Ловець Снів".

Як інформує Коростенська міська рада, з нагоди "Добриня Фест" 15-16 червня в міському палаці культури ім. Т. Г. Шевченка триватиме Міжнародна наукова конференція "Древлянські гради: ранні міста Східної Європи", в якій візьмуть участь науковці з різних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-