Ізраїль торік відмовив у в’їзді понад 3,5 тисячам українців – ДПСУ

Ізраїль торік відмовив у в’їзді понад 3,5 тисячам українців – ДПСУ

Укрінформ
Державна прикордонна служба України минулого року відмовила в перетині кордону 84 громадянам Ізраїлю, тоді як Ізраїль не пропустив на свою територію понад 3,5 тисячі українців.

Про це повідомив на брифінгу в Укрінформі прес-секретар ДПСУ Олег Слободян.

Зокрема, він підкреслив, що відсоток відмов з боку українських прикордонників щодо громадян Ізраїлю не високий, як порівняти з ізраїльською стороною.

"Минулого року ДПСУ відмовила в перетині кордону 84 громадянам Ізраїлю, в той же час як Ізраїль - понад 3,5 тисячам українців", - сказав Слободян.

Крім того, з початку цього року, за даними прес-секретаря ДПСУ, Ізраїль не пропустив вже майже 600 громадян України, а українська сторона - 120 ізраїльтян. Тому цю проблему треба розглядати у паритетному форматі, заявив він.

Читайте також: В Україну цьогоріч не пустили майже 1500 росіян

Слободян також спростував заяву народного депутата Георгія Логвинського про те, що нібито після його втручання групу ізраїльтян 15 лютого пропустили в Україну.

"У народного депутата немає таких повноважень, це видання бажаного за дійсне. Рішення про перетин державного кордону приймає безпосередньо інспектор ДПСУ, який несе за це кримінальну відповідальність. Ні народний депутат, ні навіть голова служби (ДПСУ - ред.) вплинути на перетин держкордону не може", - сказав Слободян.

Він зауважив, що ситуацію з громадянами Ізраїлю, яка виникла, треба розглядати в контексті безпеки.

"Ми дійсно іноді відмовляємо, але це обґрунтовано низкою нових загроз, які з'являються впродовж останнього часу", - сказав речник ДПСУ.

Як повідомлялося, депутат від "Народного фронту" Георгій Логвинський заявляв, що 15 лютого завдяки його втручанню в Україну пропустили групу громадян Ізраїлю, яким українські прикордонники відмовили у в’їзді через відсутність достатньої суми грошей або підтвердженої мети візиту.

За словами Логвинського, після його втручання і "під його гарантії" цих ізраїльтян пропустили в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-