Тисячі туристів не можуть вилетіти з Таїланду - над Пакистаном закрили небо

Тисячі туристів не можуть вилетіти з Таїланду - над Пакистаном закрили небо

Укрінформ
У Таїланді застрягли тисячі туристів через скасування авіакомпанією Thai Airways International десятків рейсів до Європи на тлі ескалації індо-пакистанського конфлікту.

Про це повідомляє Reuters.

«У четвер тисячі туристів опинилися в скрутному становищі через скасування авіакомпанією Thai Airways International більше десятка рейсів до Європи після того як Пакистан закрив свій повітряний простір на тлі зростання напруженості в його відносинах з Індією», - йдеться в повідомленні.

Згідно із заявою авіакомпанії, на четвер було заплановано рейси в Лондон, Мюнхен, Париж, Брюссель, Мілан, Відень, Стокгольм, Цюріх, Копенгаген, Осло, Франкфурт і Рим. Пасажирам, які мали намір прямувати цими напрямками, довелося залишити головний міжнародний аеропорт Таїланду Суварнабхумі в пошуках альтернативних рейсів. Для мандрівників з обмеженими можливостями створено центр допомоги.

«Минулої ночі на реєстрацію прибуло близько 5000 пасажирів, але вони не змогли вилетіти. В основному це стосується рейсів авіакомпанії Thai Airways», - сказав журналістам начальник туристичної поліції аеропорту, полковник Умнарт Чомшай.

В Thai Airways заявили, що відновлять рейси пізніше в четвер - після того як Китай надасть дозвіл на використання свого повітряного простору для польотів до Європи. Рейси в напрямку Пакистану залишатимуться скасованими.

Читайте також: Пакистан відкликав посла з Індії

Як повідомляв Укрінформ, у середу між Індією та Пакистаном стався конфлікт у повітряному просторі над спірною територією в Кашмірі. Повідомляється про два збиті бойові літаки, причому подається різна інформація про інцидент і бойові втрати: в Нью-Делі заявляють, що обидві сторони втратили по одному літаку, в Ісламабаді стверджують, що обидва збиті літаки належать Індії.

На цьому тлі Пакистан перекрив свій повітряний простір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-