Фестиваль “Ужгородська палачінта” цього року проходить вже вдесяте

Фестиваль “Ужгородська палачінта” цього року проходить вже вдесяте

Фото
Укрінформ
Гастрономічний фестиваль “Ужгородська палачінта”, що сьогодні розпочався в Ужгороді, став вже ювілейним — його проводять в десятий раз.

Про це інформують в Ужгородській міськраді.

Фестиваль “Ужгородська палачінта” / Фото: Гудак Сергій. Укрінформ

“У Боздоському парку триває ювілейний, десятий, гастрономічний фестиваль «Ужгородська Палачінта – 2019» (палачінтою називають млинець з начинкою - ред), офіційне відкриття якого відбулося сьогодні. Зимове свято гріє відвідувачів не лише млинцями на різний смак та гарячим глінтвейном, а й веселими конкурсами, цікавими розіграшами, запальними концертними виступами”, - йдеться в повідомленні.

Із самого ранку на фестиваль відвідувачі можуть заїхати на новій атракції - паровозику, що курсує від центральної площі Театральної до Боздоського парку і назад. Їздитиме паровозик і завтра, у завершальний день «Ужгородської палачінти».

Читайте також: Вихідні біля екрану: відбір на Євробачення, «Крути 1918» та Берлінале

Як і щороку, члени конкурсного журі обирали найсмачніші та найоригінальніші млинці. Цьогоріч судді відзначили креатив команди «Чаклунки», які приготували млинці чорного кольору.

Окрім їжі та напоїв, на фестивалі можна придбати вироби ручної роботи від ужгородських (і не тільки) майстринь, зіграти в безпрограшну лотерею Руху підтримки закарпатських військових, взяти участь у конкурсах, наприклад на найшвидше селфі з млинцем у зубах тощо. Завтра в рамках фестивалю вдруге пройде відкритий зимовий чемпіонат із жиму лежачи «Залізна палачінта».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-