На Рівненщині почали відновлювати Дубенську синагогу

На Рівненщині почали відновлювати Дубенську синагогу

Укрінформ
У Дубно, що на Рівненщині, стартувала масштабна реставрація Великої синагоги – пам’ятки архітектури місцевого значення XVI століття. 

Про це повідомив завідувач відділу туризму, менеджменту та інвестицій Державного історико-культурного заповідника міста Дубно Микола Мандзюк на своїй сторінці в Facebook.

"На даний момент триває перекриття даху синагоги в місті Дубно. Зверху добре видно, що роботи ще дуже багато, але той об’єм протиаварійних робіт, який вже зроблено, забезпечить порятунок даху та основних конструкцій від падіння та подальшої руйнації", – зазначив автор повідомлення.

Дубенська синагога вважається однією з найбільших синагог Східної Європи. Кам’яна споруда у стилі барокко заввишки 21 метр, зведена у XVI столітті за сприяння князя Любомирського, піддавалася капітальній реставрації у XVIII та XX століттях. До останнього часу будівля перебувала в занедбаному стані й потребувала відновлення.

Читайте також: У Вінниці реставрують музей Михайла Коцюбинського

Наприкінці минулого року Дубенська міська рада повернула приміщення Великої синагоги у власність територіальної громади міста Дубно. Також міськрада внесла зміни в додаток до Програми розвитку туризму міста Дубно на 2016-2020 роки, якими передбачається виділення 490 тисяч гривень на ремонт будівлі.

Розглядається можливість облаштування в будівлі після реставрації музею, присвяченого Голокосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-