У

У "Борисполі" збудують автобусну станцію впритул до зупинки залізничного експреса

Укрінформ
У Міжнародному аеропорту "Бориспіль" планують побудувати автобусну станцію впритул до залізничної, куди прибуває Kyiv Boryspil Express, що з'єднує аеропорт із Центральним вокзалом Києва.

Про це повідомив комерційний директор аеропорту "Бориспіль" Георгій Зубко у Facebook.

"Наразі автобуси мають місце для стоянки, висадки та посадки пасажирів, але ми бачимо можливості і потребу для покращення. Автобусну станцію вирішено розмістити впритул до залізничної станції", - написав він.

Читайте також: Залізничний експрес до "Борисполя" перевозить щодня до 2 тисяч пасажирів

За словами Зубка, розглядається можливість облаштування 16 платформ із відокремленням автобусів з малою пасажиромісткістю від великогабаритних.

"Таким чином з'явиться пересадковий вузол – залізниця, автобуси і прохід до аеропорту. Зараз тривають проектні роботи та узгодження деталей щодо павільйону та під'їздів. Плануємо зробити під одним дахом комфортне та зручне місце очікування пасажирами автобусів і потягів, де будуть облаштовані кімнати для матері та дитини і, звичайно ж, можливість швидко та смачно перекусити", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада 2018 року розпочав роботу залізничний експрес з Центрального залізничного вокзалу Києва до аеропорту "Бориспіль". Залізничне сполучення між столицею та головними повітряними воротами України функціонує в режимі 24/7. Вартість квитків - 80 гривень. Час у дорозі - 35-40 хв.

10 січня в. о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов заявив, що швидкісний залізничний експрес до аеропорту "Бориспіль" перевозить 1,5 - 2 тис. пасажирів щоденно і працює стабільно.

Фото: Георгій Зубко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-