Чорний лелека з Галицького нацпарку зимує на острові Лесбос

Чорний лелека з Галицького нацпарку зимує на острові Лесбос

Укрінформ
Чорний лелека, якого виходили орнітологи Галицького національного природного парку в Центрі реабілітації диких тварин, зимує на острові Лесбос у Греції.

Про це повідомив у Facebook Державний природознавчий музей Львова.

"2 січня самку чорного лелеки з українським кільцем спостерігали у Греції на острові Лесбос. Але особливої різдвяності історії додає те, що цей птах народжений у 2017 році в Київському зоологічному парку загальнодержавного значення в рамках програми розведення чорного лелеки в неволі. У 2018 році, разом із двома іншими, лелека був переданий до Центру реабілітації диких тварин Галицького НПП Eco-Halych: Wildlife Rehab Реабілітація дикої природи, де впродовж півтора місяця їх навчали самостійно харчуватися. На початку серпня птахи були закільцьовані і випущені на р. Лімниця у Галицькому НПП. Один птах повернувся до реабілітаційного центру, а про долю двох інших нам нічого не було відомо до сьогодні", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Карпатський нацпарк кличе туристів задобрити Свиню

Також зазначається, що те, що ця самка дісталася Греції, беззаперечно свідчить про те, що чорні лелеки розведені у неволі й правильно підготовлені до дикого життя мають дуже великі шанси успішно здійснити міграцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-