Кількадесят авіарейсів LOT можуть скасувати через страйк

Кількадесят авіарейсів LOT можуть скасувати через страйк

Укрінформ
У приміщенні найбільшої польської авіакомпанії LOT з четверга, 18 жовтня, розпочався безстроковий страйк частини працівників компанії, через який упродовж дня можуть скасувати до 40 рейсів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Cтрайк триватиме доти, доки не буде припинено репресії проти представників профспілок компанії", - заявила голова профспілки авіаційного персоналу LOT Моніка Желязік, яку також було звільнено з роботи.

За її словами, у страйку може взяти участь до 300 осіб.

Голова профспілки також повідомила, що в результаті страйку в четвер може бути відмінено до 40 авіарейсів.

Читайте також: Популярність перельотів між Києвом і Брюсселем за два роки зросла на 68%

Речник авіакомпанії LOT Адріан Кубіцький повідомив, що страйк є нелегальним, оскільки у відповідності до закону про вирішення групових спорів перед страйком має бути проведений відповідний референдум серед членів колективу. За його словами, без проведення референдуму та його позитивних результатів проведення страйку є незаконним.

Водночас Кубіцький додав, що попри нелегальний страйк ранкові рейси авіакомпанії не перебувають під загрозою.

До вимог профспілок щодо підвищення зарплат для працівників LOT останнім часом додалася й вимога припинити переслідування представників профспілки авіакомпанії. В авіакомпанії, яка перебувала на межі банкрутства, 2013 року проведено реструктуризацію, в результаті якої зменшилися й зарплати працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-