Площу в центрі Вінниці назвали Ліверпулем

Площу в центрі Вінниці назвали Ліверпулем

Укрінформ
У Вінниці одну із площу центрі міста назвали Ліверпулем – там встановлена інсталяція із зображенням гурту «Бітлз».

Відповідне рішення у п’ятницю ухвалила сесія Вінницької міської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З метою належного функціонування адресної системи міста найменувати площу, що розміщена на розі вулиць Соборної та Олександра Соловйова, назвою: площа Ліверпуль», - йдеться в рішенні сесії.

У документі зазначається, що відомості про найменування площі «Ліверпулем» будуть надіслані до ДП «Національні інформаційні системи» Міністерства юстиції України для включення цієї назви до словника Єдиних та Державних реєстрів.

Читайте також: На Вінниччині перепоховали останки 19 бійців армії УНР

Упродовж двох тижнів новий топонім також внесуть в адресну схему м.Вінниці і до адресного реєстру автоматизованої інформаційної телекомунікаційної системи Державний Реєстр виборців.

Площа, названа Ліверпулем, розташована у центрі міста. В радянські часи тут збиралася неформальна молодь, здебільшого – шанувальники гурту «Бітлз», які й «присвоїли» цьому куточку міста таку неформальну назву. Як спадок того покоління торік тут встановили інсталяцію ліверпульської четвірки і жовтий підводний човен з нaписом «Liverpool Vinnytsia Yellow Submarine. А цьогоріч композицію доповнили «лондонською» телефонною будкою.

Фото: VeжА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-