До Чернігова їдуть вікінги з Норвегії, Франції, Польщі й Білорусі

До Чернігова їдуть вікінги з Норвегії, Франції, Польщі й Білорусі

Укрінформ
Участь у ІІІ Чернігівському історичному фестивалі, який відбудеться в суботу, 15 вересня, візьмуть представники клубів історичної реконструкції з різних областей України, а також із Білорусі, Норвегії, Польщі та Франції. Загалом – близько 100 осіб.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив один з організаторів фесту, керівник клубу історичної реконструкції "Чернігівська земля" Олег Ярошенко.

"Ми чекаємо учасників майже з усіх куточків України - Львівської області, Чернівців, Нової Каховки, що на Херсонщині, та інших. Також будуть гості з Норвегії, Франції, Польщі та Білорусі, всього близько 100 учасників", - розповів Ярошенко.

За його словами, фестиваль триватиме два дні й складатиметься з двох частин. Перша з 13-ї години триватиме в парку "Чернігівський дитинець" на стародавньому Валу і буде відкритою для відвідувачів і туристів. Їм покажуть групові бої та поєдинки клубів історичної реконструкції, прадавні культуру й побут народів різних країн, майстер-класи із середньовічних ремесел, виставкове містечко тощо. Старовинну музику гратиме гурт із Чернівців "Бурдони Черна", початок концерту - о 16 годині.

Читайте також: На Харківщині пропонують мандрівку в минулі століття

Другий день фестивалю буде закритим і проводитиметься для самих реконструкторів. Вони житимуть у лісі, де готуватимуть "історичну їжу", гратимуть в "історичні ігри", навчатимуть один одного середньовічним ремеслам - не показово, як це буде на Валу, а з користю для охочих опанувати щось нове.

Більше про учасників фестивалю можна дізнатися на сторінці заходу у Facebook. Там зазначається, що "група веселих та завзятих норвезьких вікінгів вже вкотре прибула на береги Десни, щоб познайомити глядачів із культурою та звичаями середньовічних скандинавів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-