У Мукачеві стартував фестиваль крафтового пива

У Мукачеві стартував фестиваль крафтового пива

Укрінформ
Сьогодні запрацювало фестивальне містечко найвідомішого пивного фесту Закарпаття — "Варишське пиво".

Про це кореспонденту повідомив директор Мукачівського турінформцентру Максим Адаменко.

"14-16 вересня в Мукачеві відбудеться ІІІ пивний фестиваль Закарпаття — "Варишське пиво".  Офіційне відкриття фесту стартує о 19-й годині в п'ятницю, фест триватиме три дні. Фестивальне містечко працюватиме щодня з 11:00 до 22:00. Гостей пригощатимуть крафтовим закарпатським пивом від місцевих пивоварів, закарпатськими сирами від семи кращих сироварів, кухарі готують до фестивалю тематичне пивне меню і навіть равликів, а ще покажуть майстер-клас із пивоваріння", — сказав Адаменко.

Зі слів організаторів, пивний фест як подія є продовженням відновлення пивних традицій Закарпаття, започаткованих ще князем Ференцем Ракоці ІІ у 1701 році підписанням грамоти про заснування пивоварні в селі Подгерінг (Підгоряни, район Мукачева) і продовжених графами Шенборнами з 1728 року.

Фішки цьогорічного фесту — лише закарпатське крафтове пиво, багато німців та равлики

"Цьогоріч на свято пива приїдуть представники з Німеччини, міста Бамберг. Власне, тому було прийнято рішення у другий день фесту провести День німецької культури", — повідомив Адаменко.

Читайте також: Весільні традиції Буковини відтворять у Чернівцях

Бамберг — відоме пивне місто. Він є частиною пивного регіону Франконія. Спеціальним сортом хмільного напою міста вважається раухбір - пиво низового бродіння зі смаком підсмаженого на вогні солоду. З 68 історичних пивоварень на 2009 рік збереглося вісім. Загалом же в місті існує 11 пивоварень.

Цьогоріч на мукачівському фесті буде 11 сортів крафтового закарпатського пива від різних виробників.

На завершення другого дня фесту на гостей чекає також концерт у межах всеукраїнського фестивалю "Твоя країна фест" на підтримку української музики. На сцену вийдуть популярні українські виконавці  -Фома,  Марія Бурмака, "Антитіла". Розпочнеться концерт о 18:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-