На фестиваль до Мукачева приїдуть пивовари з німецького Бамберга

На фестиваль до Мукачева приїдуть пивовари з німецького Бамберга

Укрінформ
Пивний фест "Варишське пиво" стартує в закарпатському Мукачеві 14 вересня й триватиме два дні. Цьогоріч тут буде представлено лише закарпатське пиво, а другий день присвятять Німеччині – на честь гостей з Бамберга. 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор Мукачівського турінфоцентру Максим Адаменко.

"Урочисте відкриття фестивалю крафтового закарпатського пива "Варишське пиво" відбудеться 14 вересня, цьогоріч на фесті будуть виключно закарпатські пивовари, також на свято пива приїде багато представників з Німеччини – з міста Бамберг. Власне, тому було прийнято рішення у другий день фесту провести День німецької культури. Бамберг широко відомий своїми пивними традиціями. Він є частиною пивного регіону Франконія. Спеціальним сортом пива міста вважається раухбір – пиво низового бродіння зі смаком підсмаженого на вогні солоду. З 68 історичних пивоварень на 2009 рік збереглося вісім. Всього ж в місті існує 11 пивоварень", – повідомив Адаменко.

Читайте також: На фестивалі дерунів у Коростені готуються встановити три рекорди

За його словами, в Мукачеві на фесті буде 11 сортів крафтового пива від різних виробників, а також екзотичні страви, як-от: равлики та копчені кролячі окісти, а ще – відомі закарпатські сири від сімох сироварів краю.

На завершення другого дня фесту на гостей чекає також концерт у межах всеукраїнського фестивалю на підтримку української музики. На сцену вийдуть популярні українські виконавці: Фома, Марія Бурмака, Антитіла, Тартак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-