Біометричними паспортами влітку скористалися понад 760 тисяч українців

Біометричними паспортами влітку скористалися понад 760 тисяч українців

Укрінформ
За літній період цього року державний кордон перетнули понад 760 тисяч українців, які мандрували до країн ЄС з біометричними паспортами без візи.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ. 

"Більше року громадяни України, які мають біометричні паспортні документи, користуються правом подорожувати до країн ЄС за спрощеною системою. Лише за літній період поточного року співробітники Держприкордонслужби у пунктах пропуску оформили понад 760 тисяч наших співвітчизників, які подорожували до країн ЄС з біометричними паспортами без візи. А це майже 60% від загальної кількості громадян України, які скористалися таким правом за весь період дії безвізу", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що стрімкому зростанню вищезазначених показників посприяв туристичний сезон та закінчення в паспортах старого зразка терміну дії віз, які раніше доводилося оформляти. В середньому за добу від 9 тисяч до 12 тисяч осіб перетинали кордон за спрощеною системою.

Читайте також: Україна поновила перемовини з Британією щодо спрощеного візового режиму

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook написав, що від початку дії безвізового режиму країни Європейського Союзу відвідали вже 1 мільйон 290 тисяч наших громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-