Швидкісні поїзди Укрзалізниці в липні встановили рекорд

Швидкісні поїзди Укрзалізниці в липні встановили рекорд

Укрінформ
У липні швидкісними поїздами Укрзалізниці перевезено 540 тисяч пасажирів, що на 27 тисяч осіб більше як порівняти з липнем 2017 року (513 тисяч пасажирів), а заповнюваність поїздів зросла на 4% (липень 2017 року - 96%) та сягнула максимального показника - 100%.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"У липні 2018 року швидкісними поїздами Укрзалізниці подорожували 540 тисяч пасажирів. Наразі це найбільший показник з моменту започаткування в Україні швидкісного руху", - зазначив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Він також підкреслив, що швидкісні поїзди користуються високим попитом пасажирів.  

"Їхня середня заповнюваність зазвичай складала понад 90%, що є високим показником для такого рухомого складу, сьогодні ж ми констатуємо 100%. Затребуваність цих поїздів, безперечно, буде враховуватися при затвердженні стратегії розвитку пасажирських перевезень у майбутньому", - наголосив Кравцов.

Упродовж липня було виконано 847 рейсів, а заповнюваність поїздів склала 100%. Загалом за 7 місяців 2018 року швидкісними поїздами  Інтерсіті+ та Інтерсіті перевезено майже 3,3 млн пасажирів.

Читайте також: В Укрзалізниці стверджують, що кондиціонерами обладнані 42% вагонів

Парк рухомого складу швидкісних поїздів налічує 10 електропоїздів HRCS-2 виробництва компанії HYUNDAI Rotem, 2 електропоїзди ЕКр-1 "Тарпан" виробництва ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод", 2 поїзди на локомотивній тязі виробництва ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" та 2 двоповерхові поїзди чеського виробництва Skoda. 

На сьогодні швидкісні поїзди Інтерсіті+ та Інтерсіті здійснюють рейси зі столиці України до Харкова, Львова, Запоріжжя, Дніпра, Покровська, Костянтинівки, Одеси, Тернополя та інших обласних центрів, а також у міжнародному сполученні до Перемишля.

Найпопулярнішими для подорожей швидкісними поїздами залишаються харківський, дніпровський та львівський напрямки. Також щороку зростає попит на перевезення до Одеси, куди традиційно в літній період курсують дві пари поїздів №761/762 та №763/764: вранці та у другій половині дня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-