Мала ватрочка й ніч кіно: чим дивуватимуть

Мала ватрочка й ніч кіно: чим дивуватимуть "Дзвони Лемківщини"

Укрінформ
Урочище Бичова поблизу міста Монастириська, що на Тернопільщині, 3-5 серпня збере гостей з різних куточків України та зарубіжжя на ХІХ Всеукраїнський фестиваль "Дзвони Лемківщини".

Про це повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

"Цьогоріч свято лемківської культури вперше триватиме протягом трьох днів. На фестивалі будуть представлені унікальні лемківські звичаї, культура та мистецтво, тематичні виставки та різноманітні майстер-класи", – йдеться в повідомленні.

За словами заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Світлани Беспоповцевої, цьогорічний захід передбачає багато нововведень та цікавих "родзинок".

Так, у перший день фестивалю відбудуться запалення малої ватрочки та дитячий фестиваль "Лемківські пацьорки". Крім того, учасники та гості заходу зможуть випробувати власні сили під час лемківських спортивних забав.

У суботу, 4 серпня, на фестивалі свої роботи презентуватимуть півсотні майстрів народної творчості.

Серед цьогорічних новинок заходу – польова експедиція "Спогад". На цій локації проводитиметься відео- та аудіозапис спогадів лемків, які пережили депортацію або ж зберегли від батьків яскраві перекази про ті часи та лемківський край, який довелося покинути.

Читайте також: В Олеському замку фестивалитимуть "Надбужанські медобори"

Також під час фестивалю відбудеться ніч лемківського кіно.

Ще одна локація – виставка фотографій "Там, на Лемківщині" – запропонує до уваги відвідувачів 20 приватних світлин жителів Монастирищини та 15 світлин з Хоростківської громади Гусятинського району.

Крім того, відбудеться презентація виставки пам’ятників та пам’ятних знаків жертвам депортації, які розташовані на території області, й виставки репродукцій картин Никифора Дровняка.

Як зазначила Беспоповцева, цьогоріч свою участь у "Дзвонах Лемківщини" підтвердили не лише 77 аматорських і художніх колективів з України, а й більше сотні колективів з-за кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-