На Гуцульському фестивалі оберуть найбільш витривалого танцюриста

На Гуцульському фестивалі оберуть найбільш витривалого танцюриста

Укрінформ
У місті Яремче під час міжнародного Гуцульського фестивалю, який відкриється 21 липня, оберуть найбільш витривалого танцюриста. Для цього проведуть конкурс з чоловічого народного танцю - аркану.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в відділі міжнародного співробітництва, туризму та інвестицій Яремчанського міського виконавчого комітету.

"Під час Гуцульського фестивалю оберуть найбільш витривалого танцюриста. Для цього проведуть конкурс з виконання аркану. Переможцем стане той, хто танцюватиме аркан найдовше. У цьому конкурсі може взяти участь кожний охочий. Наразі в оргкомітеті фестивалю вже зареєструвались близько 70 учасників", - повідомили в МВК.

За їхньою інформацією, журі конкурсу з виконання аркану очолить народний артист України та головний балетмейстер Народного академічного ансамблю пісні і танцю "Гуцулія" Іван Курилюк. Конкурс з аркану влаштують 23 липня у селі Татарів.

Читайте також: До Яремче з’їдуться гуцули з України, Румунії, Молдови та Канади

Міжнародний Гуцульський фестиваль відбудеться в Яремче з 21 до 29 липня. В Карпати з’їдуться гуцули з усіх районів України, приїдуть делегації з Румунії, Молдови та Канади. Загалом на фестивалі очікують близько двох тисяч гостей.

Аркан  - український народний чоловічий танець, поширений серед гуцулів в Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Відомий також у Румунії та Молдові як аркан або аркану. Танець має дві групи рухів: 1) "прибий" і "зміни", 2) "підківка", "тропачок", "гайдук".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-