Всеукраїнський кавуновий фестиваль цьогоріч відбудеться раніше

Всеукраїнський кавуновий фестиваль цьогоріч відбудеться раніше

Укрінформ
Всеукраїнський фестиваль "Український кавун – солодке диво", який щороку влаштовують у серпні в місті Гола Пристань на Херсонщині, в 2018-му відбудеться значно раніше, ніж у попередні роки.

Про це повідомив у розмові з кореспондентом Укрінформу Голопристанський міський голова Олександр Бабич.

"Ми визначилися з датою (проведення фестивалю в 2018 році – ред.). Раніше кавуновий фестиваль був у нас у різний час. Він був у нас і в другій половині серпня, а минулого року – 12 серпня. Цього року ми плануємо провести фестиваль 4 серпня", - розповів Бабич.

За його словами, таку дату обрано з огляду на рекомендації, отримані від науковців та місцевих виробників баштанної продукції.

"Ви бачите яка погода (спекотна - ред.). Ми вже з Інститутом баштанництва все погодили, буде 4 серпня. Такі ж рекомендації дають нам і сільгоспвиробники, які зазначають, що кавуни достатньо швидко стигли (цього літа - ред.)", – повідомив міський голова.

Він також нагадав, що минулого літа через спеку, яка суттєво зменшила в регіоні врожай баштанних, виникла проблема й для фестивалю. Зокрема, щодо ціни реалізації даної продукції на фестивалі, на його виставках-продажах баштанних культур.

Читайте також: На Житомирщині пройде перший фестиваль для рибалок

"У нас торік так вийшло, що ми спочатку баржу з кавунами відправили (з Голої Пристані - ред.) на Київ за ціною 50 копійок (за кілограм - ред.), а тоді на фестивалі, за два тижні, ціна одразу виросла до 3 гривень. Бо кавун згорів у нас (через спеку - ред.)", - зазначив Бабич.

Голопристанський міський голова повідомив, що дату проведення цьогорічного - вже ХV -Всеукраїнського фестивалю "Український кавун – солодке диво", буде офіційно оприлюднено організаторами найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, на Всеукраїнському фестивалі "Український кавун – солодке диво" традиційно обирають найбільші та найменші в Україні баштанні культури. Торік найважчим виявилися кавун вагою 17,7 кг, диня вагою 5,76 кг та гарбуз вагою 38,84 кг. А серед найменших баштанних культур переміг гарбуз вагою 32 г.

Цікаво, що в попередні роки рекордсмени фестивалю були значно важчими. Так, у 2016-му найбільший кавун був завважки 23,075 кг, диня - 6,7 кг, гарбуз - 47,25 кг. А в 2012-му переможцями стали кавун, що важив 35,6 кг, диня - 25,8 кг і гарбуз - 95,18 кг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-