На БатуринФесті вчитимуть битися на старовинних шаблях

На БатуринФесті вчитимуть битися на старовинних шаблях

Укрінформ
На масштабному триденному фестивалі "Шабля", який триватиме з 28 до 30 червня в місті Батурин Бахмацького району Чернігівщини, вчитимуть битися на старовинних шаблях.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила завідувач відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Батуринської міськради Олена Ромашка.

"Військово-історична реконструкція на території Цитаделі Батуринської фортеці не буде тематичною. Хлопці просто покажуть, як билися в старі віки на шаблях і проведуть майстер-клас. Більше буде навчання, ніж самої постановки", - зазначила вона.

Майстер-клас із користування шаблею відбудеться на другий день БатуринФесту, 29 червня. Того ж дня на Цитаделі працюватиме й кобзарсько-лірнича сцена. На ній виступатимуть Тетяна Никитюк, яка виконує барокові канти, псальми та історичні пісні на кобзі Вересая, та Василь Жованик - виконавець творів XV-XХI ст. на Ткаченківській бандурі.

Читайте також: Гуцульське весілля покажуть на фестивалі в Карпатах

Там же гості БатуринФесту зможуть долучитися й до майстер-класу з виготовлення традиційних українських музичних інструментів - кобзи й бандури, - який проведуть майстри Київського кобзарського цеху.

У вечірній програмі п’ятниці - виступи гуртів "Тінь Сонця", "КораЛЛі", "Хорея Козацька" на Співочому полі та демонстрація фільму "Міф" Леоніда Кантера в Будинку культури.

Головним гаслом заходу буде фраза "Же през шаблю маєм право", проголошена гетьманом Іваном Мазепою в Батурині 300 років тому і яка, вважають організатори, актуальна і сьогодні.

На фестивалі працюватимуть  літературно-поетичні галявини, виставки, концертні локації, відбудуться презентації відомих українських поетів та художників, молодіжні дебати, квести, вуличні театральні постановки, показові козацькі змагання та багато інших цікавих заходів.

Детальніше з програмою БатуринФесту "Шабля" можна ознайомитися на сайті Батуринської міської ради, а з його учасниками - на сторінці у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-