У найстарішому місті Тернопільщини відзначають “Свято замку”

У найстарішому місті Тернопільщини відзначають “Свято замку”

Укрінформ
Найстаріше місто Тернопільської області, якому понад 1020 років - Теребовля, нині відзначає «Свято замку».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Стара фортеця, що височить на Замковій горі, це не просто давні кам’яні мури і вежі. Це - своєрідна візитка нашого краю, історія якої бере витоки ще з часів князювання Василька - з XI століття. Теребовлянська фортеця не раз боронила Львівське воєводство зі східного боку. У 1591 році ним заволодів керівник селянсько-козацького повстання, уродженець Тернопільщини Северин Наливайко. А в XVII ст. замок зазнав до двадцяти татарських нападів. Ці та інші історичні віхи твердині й нагадаємо нині під час свята замку», - розповів кореспонденту агентства директор Теребовлянського туристично-інформаційного центру Степан Зелінський.

Читайте також: Фестиваль на Тернопільщині відтворить історичні події 1919 року

 За його словами, у святковій програмі – реконструкція лицарських боїв, середньовічні танці, вогняне шоу, ігри, містечко майстрів та виступи творчих колективів. Нині на Тернопільщині нараховується понад 30 фортифікаційних споруд – давніх замків, фортець та фортів.

 У кожній третій з цих пам’яток до кінця жовтня відбудуться самобутні свята, які відтворять фрагменти історичних подій краю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-