Другий день – політ нормальний: SkyUp виконує вже шостий рейс

Другий день – політ нормальний: SkyUp виконує вже шостий рейс

Укрінформ
Перший рейс нової української авіакомпанії SkyUp з Києва в Шарм-Ель-Шейх 21 травня був виконаний зі 100% завантаженням.

Про це повідомляє профільний ресурс ЦТС з посиланням на інформацію авіакомпанії SkyUp.

"В авіакомпанії поінформували, що в перший рейс відправилися 189 пасажирів. Це число відповідає кількості посадкових місць в літаку Boeing 737-800 з реєстраційним номером UR-SQA", - йдеться у повідомленні.

Водночас, в авіакомпанії не змогли прокоментувати, чому перший рейс відбувся 21 травня, а не 19, як було анонсовано кілька днів тому.

Станом на 10:00 22 травня SkyUp виконує вже шостий переліт між Києвом і Шарм-Ель-Шейхом. На даний час вильоти відбуваються з певними затримками - від 50 хвилин до півтори години.

Як відомо, чартерні перевезення української лоукост-авіакомпанії SkyUp 2018 року здійснюватимуться з Києва, Харкова, Львова і Одеси за 16 напрямами - Анталья, Бодрум, Даламан, Шарм-Ель-Шейх, Хургада, Тіват, Барселона, Пальма-де-Майорка, Тенеріфе, Аліканте, Тірана, Ріміні, Бургас, Варна, Ларнака, Дубаї.

Планується, що перші внутрішні українські регулярні рейси запустяться наприкінці червня 2018 року. На першому етапі рейси заплановані за двома напрямами: Київ - Одеса, Харків - Одеса.

Міжнародні регулярні рейси 2018 року плануються за такими напрямами - Київ - Барселона, Київ - Дубаї, Київ - Ларнака.

З 2019 року мережа маршрутів розширюватиметься разом зі зростанням парку літаків авіакомпанії SkуUp.

Вартість всіх регулярних перевезень формуватиметься по лоукост-моделі без багажу і обраних додаткових послуг. Вартість залежатиме від напряму обраної подорожі та від часу придбання квитків. Наприклад, квиток "Київ-Одеса" коштуватиме від 499 гривень в один бік.

Лише за 2018 рік авіакомпанія планує надати послуги близько 650 000 українців.

На даний час флот авіакомпанії складається з середньомагістральних суден типу Боїнг 737-800 NG (Neхt Generation) ємкістю Y189 місць, 2013 року випуску. Це наймолодший флот серед українських авіакомпаній - середній вік повітряних суден становить 4 роки.

Цей тип літаків є найбільш затребуваним серед лоукост-перевізників у всьому світі. Вже 2018 року флот буде збільшено до 5 літаків. А динаміка розвитку передбачає розширення флоту щонайменше на 3 судна на рік на базі бортів Боїнг 737-800 і Боїнг 737МАХ (нове сімейство літаків, яке прийде на зміну Боїнгу 737NG).

Читайте також: Український лоукостер здійснив свій перший рейс

2019 року планується збільшення бортів до 8.

Також авіакомпанія SkyUp підписала контракт з корпорацією The Boeing Company на 624 мільйони доларів на виробництво п'ятьох високотехнологічних літаків серії Boeing 737 Max з можливістю дозамовлення ще п'ятьох літаків. Таким чином, у 2023-2024 роках в Україні з'явиться до десяти нових ультрамодерних літаків, які використовуватимуться українською авіакомпанією. Це безпрецедентний контракт для українських авіакомпаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-